CD Projekt s Cyberpunkem nekončí. Phantom Liberty ale bude jediným rozšířením pro 2077
zdroj: CD Projekt RED

CD Projekt s Cyberpunkem nekončí. Phantom Liberty ale bude jediným rozšířením pro 2077

8. 9. 2022 10:55 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

CD Projekt RED ve středu představil první rozšíření pro Cyberpunk 2077 s názvem Phantom Liberty. Vyjít by mělo příští rok pro PC, PS5, Xbox Series X/S a Stadii, přičemž zároveň půjde i o rozšíření poslední.

zdroj: CD Projekt RED

Ve včerejším hovoru pro investory polského studia za uplynulý kvartál se kolem chystaného rozšíření a strategie ohledně Cyberpunku točila celá řada otázek. „Rozhodli jsme se vyvinout jediné velké rozšíření pro Cyberpunk, které využije všechny možnosti současné generace konzolí,“ prohlásil Michał Nowakowski, viceprezident CD Projektu pro obchodní rozvoj.

„Navzdory tomu jsme nadále plně odhodláni rozvíjet značku nad rámec konkrétního rozšíření pro Cyberpunk. Do budování této franšízy jsme vložili hodně úsilí a času a rozhodně chceme dál stavět na tom, co jsme vystavěli, prostřednictvím nových příběhů, nových zážitků, nového obsahu, a to nejen v herním formátu, ale tímto bych skončil. Pokud jde o rozšíření, bude tu jen jedno velké, ale v budoucnu přibydou jiné nové věci,“ vysvětluje Nowakowski.

Zároveň potvrdil, že včerejší update, který Cyberpunk 2077 provazuje s animovaným seriálem Cyberpunk: Edgerunners, bude v případě PlayStationu 4 a Xboxu One tím pro hru úplně posledním. Anime od studia Trigger má na Netflixu premiéru příští týden, 13. září.

Rozhodnutí nevydat rozšíření Phantom Liberty pro starou generaci konzolí prý bylo obtížné, vývojářům se ale nepodařilo najít způsob, jak ho v plném rozsahu dostat na méně výkonný hardware. Technologické překážky prý nejde překonat bez toho, aby autoři ohrozili finální hráčský zážitek.

CD Projekt se v hovoru pro investory nepochlubil prodejními čísly – poslední konkrétní informace o prodejích Cyberpunku 2077 pocházejí z letošního dubna, kdy měl od vydání v prosinci 2020 prodat přes 18 milionů kopií. Firma je prý s tím, jak se hra prodává, spokojená, a to zejména co se týče konzolových verzí, kde jsou vyšší prodeje úzce svázané s únorovým updatem pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nejnovější články