Lacko přidal v neděli v Mostě další druhé místo, průběžně je stále čtvrtý

foto Závody mistrovství Evropy tahačů, 4. září 2022, Most. První závod druhého soutěžního dne. Adam Lacko z České republiky.

Most - Automobilový jezdec Adam Lacko vybojoval v neděli stejně jako o den dříve druhé místo v závodě mistrovství Evropy tahačů, v průběžném pořadí seriálu je i nadále čtvrtý. Jedničce týmu Buggyra ZM Racing se ale podařilo mírně snížit ztrátu na třetího Němce Saschu Lenze na 26 bodů. V čele je i nadále obhájce titulu Norbert Kiss z Maďarska, který na severu Čech oba dny vyhrál hlavní závod.

Lacko byl v dnešní první jízdě pátý, když pozici držel od startu až do cíle. V druhém handicapovém závodě, do kterého elitní osmička startuje v obráceném pořadí, sedmatřicetiletý český pilot jezdil dlouho třetí, v osmém kole se mu ale podařilo předjet Lukase Hahna z Německa a zopakoval sobotní výsledek.

"Dnešní nastavení auta bylo výrazně lepší než v sobotu. V posledním závodě jsem nechtěl s předjetím Hahna čekat, abych neudělal nějakou chybu. Viděl jsem v zrcátku hladové vlčáky, kteří čekali na moje zaváhání. První pokus o předjetí mi sice nevyšel, ale alespoň se pobavili diváci. Druhý pokus v dvojité zatáčce po startu už byl na jistotu a povedl se," řekl Lacko. Rodák z Čeladné byl spokojený i proto, že se v ME přiblížil Lenzovi.

Evropský šampionát pokračuje šestým dílem za týden v belgickém Zolderu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 03:00 12°C

Celá předpověď