TOPlist

GoPro neuhlídalo podobu nové akční kamerky. Takhle vypadá Hero 11 Black Mini

GoPro Hero 11 Black Mini 6

Společnost GoPro se chystá představit 11. generaci své populární akční kamery. Jak ukazují dříve uniklé tiskové snímky, ve směru designu se žádných velkých změn nedočkáme – spíše očekávejme dílčí vylepšení samotné kamery a jejích schopností. Na jedno drobné překvapení se ale přeci jen těšit můžeme.

GoPro Hero 11 Black Mini 4

Tím překvapením má být zmenšená verze s názvem GoPro Hero 11 Black Mini. I její tiskové snímky již unikly na internet, takže máme poměrně jasnou představu o tom, jak bude vypadat.

Kompaktní varianta GoPro 11 prý dostane podobný design jako základní verze, avšak bude mít celkově užší pouzdro, na kterém nenajdeme ani přední, ani zadní displej. Buď se tedy budete muset obejít bez hledáčku, nebo jej nahradíte připojeným smartphonem. Podle obrázku tlačítka na přední straně bude GoPro 11 Black Mini disponovat Bluetooth konektivitou.

GoPro Hero 11 Black Mini 1

Čelní straně kamery pochopitelně dominuje velká čočka schovaná do čtvercového modulu se zaoblenými rohy. I když parametry zatím neznáme, odhadujeme, že GoPro použije stejný snímač jako u „plnotučné“ GoPro 11 Hero Black. Proč by se jinak tato zmenšená verze honosila označením „Black“?

GoPro Hero 11 Black Mini 5

Na těle kamerky se dále nachází klasický systém upínání, takže i GoPro Hero 11 Black Mini půjde připnout do stejných držáků jako minulé generace kamer GoPro. Menší tělo bude nepochybně domovem pro menší akumulátor, avšak to nutně neznamená, že vydrží méně – úsporu energie hledejme už v absenci jakéhokoliv displeje.

Kdy GoPro své nové kamerky oficiálně odhalí, zatím nevíme, stejně tak nemáme žádné informace o jejich případné ceně.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku