bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal má nového kapitána, kdo bude nosit céčko po Weberovi?

12. září 2022, 17:00

Radim Sochor

Nick Suzuki, třiadvacetiletý kanadský hokejista, se stává novým kapitánem Montrealu Canadiens! Céčko přebral po Shea Weberovi, jenž přestoupil do Vegas.

Jednatřicátým kapitánem nejúspěšnějšího týmu NHL bude tentokrát útočník. Shea Weber byl po sezóně vyměněn do Vegas, a tak se musela najít náhrada.

Zodpovědnost na sebe vzal mladík Nick Suzuki. A je tu velmi zajímavá spojitost. Kapitánem Canadiens byl před pár lety Max Pacioretty. V roce 2018 jej však Habs vyměnili do Vegas. A hádejte, kdo byl součástí trejdu... Ano, Nick Suzuki, třináctka v prvním kole draftu 2017. Kdo by tehdy řekl, že z něj jednou bude kapitán Montrealu. A rovnou nejmladší kapitán v historii organizace.

S áčkem na hrudi budou jezdit Brendan Gallagher a Joel Edmundson. První jmenovaný bude asistentem kapitána už osmou sezónu v řadě.

Bez kapitána je nyní v NHL šest týmů - Seattle Kraken, Philadelphia Flyers, Buffalo Sabres, Calgary Flames, Arizona Coyotes a Anaheim Ducks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.