Mariánské léto letos zjevně nebude. Zato asi brzy začne topná sezóna
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Trapné, fakt trapné. A co? Meteorologické vtipy. Tak například: Jakou mašli nelze uvázat? Duhu. Haha. Další: Co všichni poslouchají, ale nikdo tomu nevěří? Předpovědi meteorologů. Haha. Ještě jeden: Jak vidí hurikány? Jedním okem! Haha. A úplně poslední: Jaký typ blesku rád sportuje? Kulový! Haha. A teď vážně poslední: Co řekne jeden blesk druhému? Šokoval jsi mě! Haha. Hele, srandy není nikdy dost, navíc máme ten podzim, takže: Co padá, ale nikdy to nedopadne na zem? Rtuť v teploměru. Haha. A co tenhle: Jakej mrak je tak línej, že nikdy nevstane? Mlha. Haha. Tento ftip je tak trochu blbost, protože mlha kolikrát „vstane“, respektive rozpustí se, případně stoupne a transformuje se ve stratus (nízkou oblačnost).

Počasí v dohledné přítomnosti příliš zábavné nebude – slunečních paprsků méně než šafránu a rtuť v teploměru čeká podobný osud jako obuv ve filmu Fall (Scott Mann, 2022):

Úterý třináctého: V odpoledních hodinách přechodně zmenšená oblačnost, jinak v hlavní roli zkondenzovaná pára neboli mraky. Pršet nicméně nebude. Co se nejvyšších odpoledních teplot týče, ty se zastaví na hodnotách okolo 21 až 25 °C (v rámci českého západu až severozápadu dost možná poslední letní den roku 2022!).

Středa čtrnáctého: Od půlnoci do půlnoci oblačno až zataženo, spíše zataženo, a k tomu už od (brzkých) ranních hodin dešťové kapky. Za 24 hodin, tedy do půlnoci na 15. září, by mělo celoplošně (v západních a severozápadních Čechách) napršet mezi 15 až 25 litry vody na metr čtvereční, což je bezesporu dobrá zpráva pro hledače pokladů houbovitého charakteru. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C (na Moravě ještě až okolo letních pětadvaceti). Nejnižší ranní teploty kolem 17 až 13 °C, čili prostředek pracovního týdne bude teplotně velmi nudný.

Čtvrtek patnáctého: I tentokrát velká oblačnost, v první polovině dne i s deštěm nebo přeháňkami. Po poledni už víceméně beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C, sporadicky až okolo 20 °C, nejnižší ranní teploty kolem 15 až 11 °C.

A co potom? Zjevně podzim, viz. výhled nejvyšších odpoledních teplot:

  • 16. září (pá): 14 až 18 °C
  • 17. září (so): 12 až 16 °C
  • 18. září (ne): 10 až 14 °C
  • 19. září (po): 10 až 14 °C
  • 20. září (út): 11 až 15 °C
  • 21. září (st): 10 až 14 °C
  • 22. září (čt): 9 až 13 °C
  • 23. září (pá): 8 až 12 °C

Tož tímhle teplotním tempem za dva, tři měsíce vážně budeme rádi, když pod stromečkem budou kopy svetrů a županů...

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru