Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
13. září 2022 14:01
Čas čtení 0:57

Firma preparuje tetování zesnulých a vyrábí z nich upomínkové předměty pro pozůstalé

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Firma preparuje tetování zesnulých a vyrábí z nich upomínkové předměty pro pozůstalé
Zdroj: Save My Ink Forever

Patentovaný proces vyvinutý společností Save My Ink Forever trvale mění chemickou strukturu kůže způsobem, který uchovává inkoust a zabraňuje rozkladu kůže.

Americká firma přišla se zvláštním byznys nápadem – preparuje tetování mrtvých lidí a vytváří z nich upomínkové předměty pro jejich rodiny. Informoval o tom server Vice

Po smrtelné nehodě na lodi v roce 2019 bylo Jonathanu Gilovi řečeno, že bude moci vidět tělo svého bratra pouze v případě, pokud jej identifikuje podle tetování. Pohřební služba mu však sdělila, že tělo je příliš podmáčené a není ve stavu, kdy by mohlo být vystaveno. 

Save My Ink Forever.
Save My Ink Forever. Zdroj: Save My Ink Forever

Když se Gil obrátil na ředitele pohřebního ústavu, během jejich hovoru se dozvěděl o komerční firmě, která rodinným příslušníkům nabízí alternativní způsob, jak uctít památku zesnulých příbuzných: odebírá tetovanou kůži z jejich mrtvých těl a navždy ji uchovává.

Gilův bratr měl několik tetování. Řediteli pohřebního ústavu se podařilo dvě z nich dát dohromady a poslat je do laboratoře v Ohiu. Tam je měla navždy uchovat společnost Save My Ink Forever, která se zabývá posmrtným tetováním a z vypreparované potetované kůže dělá umělecké předměty. Po dokončení práce pohřební služba předala zarámovaná tetování Gilovi a jeho matce osobně.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Všechno se mi tak nějak vrátilo, ale zvláštním způsobem mě to uklidnilo. Nějakým zvláštním způsobem jsme ho měli zpátky. Měli jsme zpátky kousek jeho, který jsme si z něj pamatovali,“ vzpomíná Gil. 

Save My Ink Forever.
Save My Ink Forever. Zdroj: Save My Ink Forever

Patentovaný proces vyvinutý společností Save My Ink Forever trvale mění chemickou strukturu kůže způsobem, který uchovává inkoust a zabraňuje rozkladu kůže. Společnost spolupracuje se soukromými pohřebními ústavy ve 21 státech USA a rozšířila svou působnost také do Kanady a Velké Británie.

Domů
Sdílet
Diskuse