Třebíčští hokejisté pod vedením trenéra Kamila Pokorného poprvé v sezoně...

Třebíčští hokejisté pod vedením trenéra Kamila Pokorného poprvé v sezoně nevyhráli utkání na vlastním ledě – Havířovu podlehli 1:2 v prodloužení. | foto: Markéta Křížova

Třebíč hostí Slavii. Raději bych začínal venku, dodává kouč Pokorný

  • 0
Prvním soupeřem třebíčských hokejistů v nové sezoně Chance ligy bude ve středu večer od 17.30 na domácím ledě pražská Slavia. „Popravdě řečeno, já bych raději začínal venku, ale je to jen můj názor. Věřím, že kluci jsou rádi, že nemusí nikam cestovat,“ říká hlavní kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný.

„I když na ně ze strany fanoušků bude asi větší tlak. Každopádně se s tím popereme, nesmíme být zakřiknutí,“ dodává.

Hledat favorita letošního ročníku je podle Pokorného velmi těžké. Byť se pochopitelně nabízí především Zlín, který ještě v minulé sezoně nastupoval v nejvyšší české soutěži.

„O jeho síle nemá cenu se bavit, sestavil rozhodně lepší mužstvo, než měl právě loni v extralize,“ nepochybuje třebíčský kouč. „Ale není to jen o Zlínu. Když se podíváte na soupisky ostatních mužstev, tak všichni soupeři posílili.“ A Třebíč v tomhle směru není výjimkou, stačí zmínit jména jako Martin Dočekal či Miroslav Holec. „Taky musím jmenovat Vojtu Šilhavého, o kterého jsme hodně stáli,“ doplňuje Pokorný.

Navíc udržet se Třebíči podařilo zkušeného obránce Jiřího Hunkese či Daniela Poizla. A pokračovat budou v týmu i oba brankáři – Pavel Jekel a Jan Mičán.

„Ale kdo z nich bude chytat ve středu, to vám neřeknu. My také nemáme zprávy o soupeři,“ vysvětluje Pokorný.