JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka na víkend – Ukládání hastrmánků k zimnímu spánku a...

JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka na víkend – Ukládání hastrmánků k zimnímu spánku a Štrúdlování v Selibově u Písku

 

Hastrmani, víly a ostatní pohádková havěť z Pohádkové kovárny v Selibově vás srdečně zvou v sobotu 17. září na tradiční akci Ukládání hastrmánků k zimnímu spánku a Štrúdlování – již 11. ročník oblíbené podzimní slavnosti.

Po celý den, od 11 do 17 hodin, budou v kovárně probíhat speciální vodnické prohlídky, návštěvníci si budou moci zasoutěžit v ryze vodnických či vílích dovednostech a v naší výtvarné dílně si vytvořit podzimní dekoraci.

Několikrát za den pak příchozí uvidí krátkou pohádku hudebně divadelní skupiny Rybníkáři, se kterými uložíme hastrmanka Volšovečka k zimnímu spánku. Rádi také přivítáme vodní havěť z přilehlých či dalekých vodních toků, proto všichni příchozí hastrmánci, žabičky a víly budou odměněni.

Po celý den bude na pohádkové bytosti dohlížet naše laskavá vodní královna – Miss České republiky a Queen of the World Kateřina Stočesová..

No a dospěláci si budou moci, jako každý rok, zasoutěžit o nejlepší jablíčkovou mňamku! Pokud něčí babička, maminka, teta nebo i tatínek umí upéct ten nejdobřejší štrúdl, stačí, když upečou o jeden navíc a donesou ho k nám do kovárny do 14.30 hodin. Odborná porota, v čele s pohádkovým režisérem Zdeňkem Troškou vybere vítěze, na kterého čeká hlavní cena – Troška Tance s Troškou!

V průběhu celého odpoledne bude k tanci a poslechu hrát oblíbená country kapela Žízniví Dubáci.

Nebudou samozřejmě chybět štrúdly a další pochoutky pro mlsné jazýčky.

 


  • www.pohadkovakovarna.cz
  • Facebook
  • Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu programu či zrušení celé akce. Sledujte pravidelně naše oficiální webové stránky či profily na sociálních sítích pro aktuální informace.

 

Tereza PROCHÁZKOVÁ, Pohádková kovárna Selibov

Foto poslala autorka textu

 

 

 

 

 

 

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře