Fanoušek pozval krále Karla III. na pivo: Ten ho svou odpovědí šokoval

Na tento moment 36letý Daniel Walker nezapomene. V červenci se svými přáteli vyrazil na skleničku, když uviděl krále Karla III., který se účastnil zahajovacího ceremoniálu v Commonwealthu. Muž nezaváhal a na budoucího panovníka zavolal, zda by s ním nezašel na pivo. Králova odpověď přihlížející pobavila a na internetu se začala hojně šířit.

„Je to něco, o čem bych mohl mluvit do konce života,“ řekl Daniel. Ten dále uvedl, že k tomuto okamžiku došlo poté, co 28. července na zahajovacím ceremoniálu v Commonwealthu pozval Charlese na pivo. „Zrovna jsem skončil v práci a šel jsem na skleničku za kamarády, kde jsem si hleděl svého – až jsem ho najednou uviděl,“ prozradil rodák z Birminghamu scénu, která následovala. „Říkal jsem si, že když jdu na pivo, možná se zeptám, jestli by si taky nedal.“

Náhodný svědek Andrew Gould natočil video, na kterém je vidět, jak Charles mává davu, když Walker náhle vyhrkne: „Charlesi, nechceš jít na pivo?“ Tehdy ještě princ Charles mu špatně rozuměl, tak se znova zeptal: „Cože?“ odpoví Charles a vypadá mírně zmateně. Walker pak svou netradiční otázku zopakuje, načež se královy oči rozzáří a odpoví: „Kam? Můžete mi něco doporučit?“ A tím prý Walkerovo královské setkání neskončilo. Fanoušek tvrdí, že mu Charlesova ochranka řekla, aby počkal, protože se s ním chce královská rodina setkat.

Chystal se odejít, ale pak mě uviděl a natáhl ke mně ruku, načež se mě zeptal, co dělám za práci,“ vyprávěl zaměstnanec digitálního marketingu. „Poznamenal, že jsem správný Brummie kluk a popřál mi všechno nejlepší.“ Walker řekl, že díky této výměně názorů si Charlese oblíbil ještě víc, protože viděl jeho lidskou stránku. Fanoušci se shodují, že je mužem z lidu. „Budoucí král má čas na lidi,“ uvedl jeden z nich. Další doplnil, že rád vidí v Karlovi III. trochu lidskosti. „Získává si mě,“ podotkl jiný fanoušek.

Zdroje: Twitter, NyPost