InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glosa: Tichá dohoda o nedodržování zákonů v Táboře?

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Na posledním táborském zastupitelstvu bylo rušno. Přišlo několik skupin nespokojených občanů a mezi nimi i Luděk Šmejkal ze Svaté Anny, které trvale upozorňuje na nesprávné parkování v této čtvrti. „Stavební povolení na výstavbu domů jsme dostávali s podmínkou, že parkovat budeme mimo ulice, na svých pozemcích. To ale někteří sousedi setrvale nedodržují, nechávají auta venku a komunikace pak nemá předepsaných šest metrů pro obousměrný průjezd," říká Luděk Šmejkal.


Zastupitelé si ho vyslechli a nijak nereagovali. Ani na upozornění, že městská policie odmítá tyto přestupky řešit. V podstatě se ctihodní zástupci města chovali v duchu tiché dohody, že šestimetrová šířka se zkrátka nedodržuje po celém městě a strážníci to mlčky tolerují. Jinak by auta musela snad stát v některých ulicích na sobě.

Poprask na zastupitelstvu nastal až o pár desítek minut později, když zastupiteli Františku Dědičovi (ODS) začaly chodit esemesky, že zatímco on sedí na jednání v Tabačce, městská policie se u jeho bydliště na Svaté Anně pustila do akce. „Asi dostali na základě vystoupení pana Šmejkala pokyn, že mají dnes na Svaté Anně za parkování na šestimetrové komunikaci všechny odstíhat. Pokud to bude chtít městská policie dodržovat, nebude dělat nic jiného, nebude se věnovat závažnějším věcem a po městě budou řádit gangy," rozvášnil se zastupitel, když se problém dotkl jeho a sousedů, kteří mu prý rozhořčené esemesky začali posílat.

Nato vystoupil vedoucí strážník Petr Svoboda. „My bereme v úvahu, jestli je naplněna taky společenská škodlivost. My to postihovat nebudeme," prohlásil. Ujistil zastupitele, že on na Svatou Annu hlídku neposlal. Dodal však, že na udání strážníci vyjet musí, třebaže se odmítají stávat nástrojem různých sousedských nesvárů.

Absurdní tahle debata přišla zřejmě jen zastupiteli Jiřímu Fišerovi. „Nelze přece nabádat k toleranci porušování zákona. Vymáhání má být samozřejmé," řekl. Dědič ale nesouhlasil. „Jestli bude městská policie jezdit na každý podnět, tak my jich budeme dávat tolik, aby to nestíhali," položil se Dědič do rebelské role.

Co ale s tím, když aut je čím dál víc a ulice nestačí? Možná je pravý čas, podívat do volebních programů, jak kandidující subjekty chtějí tento problém řešit. V každé čtvrti by totiž musel vyrůst pro občany minimálně jeden velký parkovací dům nebo raději dva, aby se ulice uvolnily. Vize pirátského místostarosty Václava Klecandy, že Táboráci naskočí na kola a koloběžky a pochopí, že auta už vyšla z módy, se zjevně nenaplnily. Auta nemizí, zmizí na své vlastní přání místostarosta.

Není něco zvráceného ve městě táborském, když tu panuje tichá dohoda o nedodržování zákona a ten, kdo na tento fakt upozorňuje, je udavač, kverulant, šmejd a potížista?

 

Diskuse k článku - 64 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5  | Starší příspěvky »
  • Míla 

    Reagovat

     

    Táborská městská policie by měla umravnit obyvatele v Thurnově ulici, kteří si před domy č.p. 1106 - 1220, usurpují místa v ulici nedovoleným záborem, stavějí popelnice, dopravní kužely, případně házeji popelnice až na cizí auta, tam již zaparkovaná, dávají za stěrače výhružné dopisy- č.p. 1106. Atd..

    Vloženo 21.9.2022 13:15:49

  • kačer donald 

    Reagovat

     

    Hlavně by ti co upozorňují na špatné parkování ,měli na Svaté Anně dodržovat předepsanou rychlost a neplést sí jí se závodní dráhou(sami se schovávají za "obytnou zonou"kde se už vůbec nesmí parkovat mimo vymezená místa a realita ? ). Ta rychlost je možná závažnější problém a hlavně nebezpečnější !!!

    Vloženo 19.9.2022 08:02:31

  • petr 

    Reagovat

     

    Tak k čemu jsou zákony? Aby je i MP nedodržovala? To jsou mi věci! Tak to tu brzo dopadne špatně! Každý má pozemek na své auto vedle domu, jen leností a pohodlností.... Jinde město vybírá poplatky za parkování na městské komunikaci a tady jim to umožňuje i proti zákonu zadarmo? Divné postoje! A je ten Dědič svéprávný? Kdo dá takovému hlas? Jen vrána k vráně... Ostatně vzpomeňte na Lidl ....

    Vloženo 19.9.2022 06:05:48

    • Olga 

      Reagovat

       

      Naprosto souhlasím. Pěkně to vede pan zastupitel Dědič, pokud vyhrožuje takovým způsobem, nemá tam co dělat. A MP si má plnit své povinnosti, ať se to někomu líbí nebo ne. Tady pořád vládne socialistická morálka. Fandím panu Šmejkalovi.

      Vloženo 21.9.2022 18:38:06

  • Fanousek 

    Reagovat

     

    Ať žijí Piráti a jejich koloběžky a ostatní nesmysly.

    Vloženo 18.9.2022 10:47:39

  • ... 

    Reagovat

     

    V zákoně o obcích je napsáno, že obec je tu proto, aby uspokojovala potřeby obyvatel... nemělo by tedy město Tábor, když je tu poptávka po parkovacích místech, řešit potřeby svých obyvatel? Auto je dnes nutností. Omezování veřejné dopravy..atd. nechci psát plachtu. Sny ekošílenců o jízdě na kole jsou nereálné.. a vrací nás o desítky let zpět. Ano, můžu jet do práce na kole, ale odvést děcko na hudební kroužek s kytarou či sportovním báglem, jde dost těžko. A pak vidíme, jak zachránci planety jezdí také autem, nejedou městskou a dokonce arogantně prohlásí, že nejsou socky, aby jezdili městskou. A jistá paní místostarostka havaruje autem. Kdyby šla pěšky nebo jela na kole... :-)

    Vloženo 16.9.2022 21:39:57

« Novější příspěvky 1 2 3 4 5  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace