Dnes Sobota - zatazeno 16°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 20°C
Sobota 18. 5. 2024
Svátek má Nataša
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 9 postavila sportovní halu u školy Na Balabence, stála necelých sto milionů korun
Nová sportovní hala. Foto: P9

Praha 9 postavila sportovní halu u školy Na Balabence, stála necelých sto milionů korun

Novou sportovní halu otevřela dnes Praha 9 v areálu Základní a mateřské školy Na Balabence, jejíž je zřizovatelem. V hale jsou dva sály, posilovna, sklady nářadí a kabinet. V podlaží pod úrovní terénu se nachází zázemí pro tělocvičny a šatny žáků. Náklady na stavbu dosáhly částky necelých 100 milionů korun včetně DPH. Informovala o tom mluvčí radnice Majka Kurková. Hala bude k dispozici nejen žákům ZŠ a MŠ Na Balabence, ale i veřejnosti.

Sportovní halu, která je navržena ve tvaru písmene L, a svou kratší stranou přiléhá ke stávající budově základní školy Na Balabence, stavěla od května 2021 firma Geosan Group. Projektovou dokumentaci k ní zpracovala firma Czech Hans Design s.r.o. 

Otevření nové sportovní haly udělalo pomyslnou tečkou za postupnou rekonstrukcí školního areálu ZŠ a MŠ Na Balabence, která začala už v roce 2018. 

„Nejprve jsme modernizovali školní kuchyni, následovala rekonstrukce a rozšíření kapacity školní jídelny, to vše nákladem 15 milionů korun. Loni jsme otevřeli osm nových tříd – šest jich vzniklo přestavbou staré, již nevyhovující tělocvičny, a další dvě se nachází v nové přístavbě k ní,“ přibližuje průběh modernizace školního areálu Na Balabence radní Prahy 9 Zdeněk Davídek (za STAN). 

Přestavbu staré tělocvičny a přístavbu nového objektu celkem s osmi třídami realizovala firma Z&D stavební a radnice Prahy 9 za ni s přispěním magistrátu zaplatila zhruba 42 milionu korun včetně DPH. 

Tyto stavební úpravy školských prostor v ZŠ a MŠ Na Balabence a přístavby v dalších školách Prahy 9 jsou podle Davídka reakcí na velký nárůst počtu žáků na devítce. 

„Již v roce 2018 jsme dokončili nové přístavby škol v ZŠ Novoborská a ZŠ Špitálská, v současné době stavíme zcela novou ZŠ a MŠ U Elektry pro více než 700 žáků, hotová je hrubá stavba,“ dodal starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). 

Modernizace areálu Na Balabence navíc samotné škole přinesla skvělý bonus v podobě celkového propojení všech jejích budov v každém podlaží.


Autor: Hla

Praha 4 hledá členy do komise pro Eurovolby

Včera ve 14:47

Praha 4 uvítá na doplnění komisí pro Eurovolby 2024 nové zájemce o členství. Vhodné je i pro studenty 18+ a zdatnější seniory. Bydliště na Praze 4 není podmínkou.

Praha 13: Pomozte zajistit hladký průběh voleb

Včera v 10:46

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Volební komise, které zajišťují průběh hlasování a následné sčítání hlasů, nejsou dosud plně obsazeny.

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

16. května 2024 ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Poslední rozloučení s Harapesem bude v Národním divadle

16. května 2024 v 18:25

Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Informoval o tom mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor...

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

16. května 2024 v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Další články
Nahoru