Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko vydalo do ČR Moldavana hledaného v souvislosti s vraždou v Praze

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Rusko vydalo do České republiky moldavského občana Vjačeslava Pavlovského, po němž české úřady pátraly v souvislosti s případem vraždy spáchané v Praze a řadou napadení. Podle agentury TASS o tom informovala mluvčí ruského ministerstva vnitra Irina Volková

"Obviněný byl dnes vydán představitelům příslušných českých orgánů na rusko-finském hraničním přechodu Torfjanovka-Vaalimaa," uvedla Volková.

Česko podle agentury TASS dříve vyhlásilo po muži prostřednictvím Interpolu mezinárodní pátrání. Moldavana české úřady podezřívají, že v říjnu 2013 napadl v baru 69letého muže.

Pavlovskij je také podezřelý z vraždy spáchané v Praze v témže roce a napadení několika lidí na veřejnosti. Letos v březnu byl zadržen v Moskvě.

Témata:  Rusko krimi

Aktuálně se děje

6. června 2024 20:02

Polák, na kterého zaútočil migrant na hranici, zemřel v nemocnici

Polský pohraničník, kterého minulý týden v úterý přes plot pobodal na hranici s Běloruskem nelegální migrant, ve čtvrtek podlehl svým zraněním v nemocnici. Informovala o tom agentura AP. Varšava chce v reakci na incident obnovit dvousetmetrovou nárazníkovou zónu.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Volby, ilustrační fotografie.

Volby do europarlamentu startují. Vše, co potřebujete vědět

Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti, v nichž Češi rozhodují o svých zástupcích v Evropském parlamentu na příštích pět let. Na výběr mají ze 30 stran, hnutí a jejich koalic. Podle průzkumů mají největší šanci na úspěch strany zastoupené ve Sněmovně. Volební místnosti se uzavřou dnes ve 22:00 a otevřou se opět zítra ráno, výsledky se ale lidé zítra nedozví.