Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté Plzeňského kraje zabodovali na soutěži dopravních policistů - FOTKY

17.09.2022 8:12

Nejeden Plzeňan si ve čtvrtek 15. září všiml, že na jedné z křižovatek na Klatovské ulici řídí dopravu neobvyklý počet policistů. Konala se celorepubliková soutěž dopravních policistů, a ti z Plzeňského kraje zabodovali.

ViewImage (1)
ViewImage (1)ViewImage (2)ViewImage (3)ViewImage (4)ViewImage (5)ViewImage

Ve čtvrtek 15. září se do Plzně sjelo kolem třiceti dopravních policistů a policistek z celé České republiky. Celorepubliková soutěž prověřila teoretické znalosti i praktické dovednosti policistů. “Teoretická část zahrnovala znalost pravidel silničního provozu a test z odborných znalostí právních předpisů a interních aktů řízení. Na vypracování testů byl stanoven časový limit, a to v délce 15 a 20 minut,” uvedla Hana Rubášová, mluvčí policie.

Praktickou zkoušku skládali policisté za deště na křižovatce ulic Klatovská x U Trati x Borská. “Hodnotící kritéria praktické části jsou pokyny a pohyby na samotné křižovatce, přesnost a srozumitelnost pokynů, zohlednění dopravně bezpečnostní situace na křižovatce a jejím okolí či vystupování při převzetí a předání stanoviště. Následovala jízda zručnosti, při které museli policisté prokázat svůj řidičský um,” doplnila mluvčí policie.

A jak soutěž dopadla? Na třetím místě v soutěži družstev se umístili policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, druhé místo obsadili kolegové z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a stupínek nejvyšší patřil kolegům z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje,” uvedla Hana Rubášová a dodala: “Mezi jednotlivci se na místě 3. umístil policista prap. Petr Šimic z KŘP Jihočeského kraje, druhou příčku obsadil domácí policista parp. Václav Oberajtr. Vítězem a cenu zlaté regulky získal nprap. David Rubeš z KŘP Jihomoravského kraje.”

 

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT