Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lesy v obležení houbařů. Zaparkovaná auta a přibývající odpadky

17.09.2022 10:20

Počasí houbám přeje, a tak mnoho lidí vyráží do lesa s košíky. Množství zaparkovaných aut u lesa ale způsobuje správcům plzeňských městských lesů problémy. 

2

Mnoho lidí své auto odstaví u vjezdu do lesa, kde se často nachází zákazové značky. To způsobuje problémy správcům lesa a může to způsobit komplikace i záchranným složkám. „Odvrácenou stránkou začínající houbařské sezony jsou neukáznění řidiči. Neodradí je ani zákazové značky. Auta odstavují i za nimi. Často nám tak blokují vjezd do městských lesů,“ uvedl vedoucí úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně Richard Havelka. 

Houbaři se tímto jednáním dopouštějí přestupku a policisté mohou za špatně zaparkované auto u lesa udělit pokutu až pět tisíc korun. Houbařům, kteří dokonce do lesa autem i přes zákaz zajedou, hrozí pokuta ještě vyšší. Policisté v těchto dnech namátkově zaparkovaná auta kontrolují.

V plzeňských lesích také přibývá odpadků. "Město žádá občany, aby odpadky vyhazovali na místech k tomu určených a co si do lesa přinesou, aby i odnesli. Například plasty pohozené v lese mohou být potenciálně nebezpečné pro lesní zvěř. Nebezpečné je také svačit na kládách, pokud by došlo k uvolnění, mohou člověka zranit i zabít. Proto je na ně zakázáno vstupovat, sedět na nich a pohybovat se v jejich bezprostřední blízkosti," uvedla Eva Barborková, mluvčí města Plzně.

foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT