Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na plzeňském náměstí Republiky vyroste dopravní hřiště

17.09.2022 13:23

V rámci prezentační a vzdělávací show #JETOTU bude na náměstí postaveno dopravní hřiště. Děti si budou moci vyzkoušet řízenou jízdu s dopravním policistou.

dopravní hřiště_SVČ RADOVÁNEK

V sobotu 24. září pořádá na plzeňském náměstí Republiky Středisko volného času RADOVÁNEK vzdělávací show #JETOTU. Podobně jako v loňském roce se na akci podílí bolevecké dopravní hřiště, Městská policie Plzeň a BESIP.

BESIP přiveze na náměstí mobilní dopravní hřiště. Děti si budou moci vyzkoušet silniční provoz buď na svých nebo půjčených kolech, odrážedlech nebo koloběžkách. Dopravní prostředky zapůjčí dopravní hřiště v Západní ulici. „Dopravní sekce je zaměřena zejména na prevenci u malých dětí, aby věděly, jak se chovat v silničním provozu. V této sekci dětem například ukážeme i to, jak mají mít seřízenou cyklistickou helmu, to je věc, která se často podceňuje a přitom je nesmírně důležitá,“ uvedla koordinátorka dětského dopravního hřiště v Západní ulici Ivana Jeslínková.

Prezentační a vzdělávací show #JETOTU stojí na bázi výukových programů. Jde o interaktivní výukové, badatelské, odborné a prezentační setkání nadaných žáků s veřejností.

Foto archiv SVČ RADOVÁNEK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT