Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Komplikace na hlavním tahu I/27 v Přešticích! Začíná další uzavírka

18.09.2022 16:40

Na hlavním tahu z Plzně na Klatovy čekají řidiče opět komplikace, a to konkrétně v Přešticích, kde bude uzavírka. Silnice bude uzavřena ve směru od Plzně na více než měsíc kvůli rekonstrukci kostela.

Přeštice uzavirka Hlavkova I_27 foto (11)

Jedná se o uzavírku ve směru od Plzně silnice I/27 (ulice Hlávkova) v Přešticích na jižním Plzeňksu. Silnice bude v uvedeném směru uzavřena od 19. září 00:00 do 23. října 2022 23:59. Uzavírka provozu bude probíhat kvůli opravám schodiště kostela.

Ve směru do Plzně je provoz veden po volné části vozovky. Ve směru od Plzně v místě křižovatky silnice/27 a II/230 po silnici II/230 ul. Husova a dále po ul. 5. května na silnici I/27. Objízdná trasa není vhodná pro nadrozměrnou dopravu.

Stejná uzavírka kvůli pracem už proběhla v květnu a červnu letošního roku.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie je barokním skvostem Plzeňského kraje, opravuje se od září 2021. Nejvíce mu škodí právě blízká, velmi frekventovaná, silnice. „Celá žádost na rekonstrukci se vlastně odvíjela od nutnosti zrekonstruovat schodiště, které vede do silnice. Tím, jak zde jezdí těžká auta, je schodiště narušené,“ prozradil QAPu před rekonstrukcí farář Karel Plavec.

Kostel bude zrekonstruován za více než 80 milionů korun. Před rekonstrukcí jsme vyzpovídali místního faráře, reportáž najdete ZDE.

ilustrační foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT