Kraj odvolal ředitelku Střední školy technické v Mostě. Mluví se o šikaně zaměstnanců i zadržování výplaty
Škola ve Velebudicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Rada Ústeckého kraje odvolala dne 19. září 2022 ředitelku Střední školy technické, Most, příspěvkové organizace Radmilu Krastenicsovou.

"Důvodem k odvolání byla závažná porušení a neplnění právních povinností vyplývajících z činnosti ředitele školy, zejména na podkladě zjištění Oblastního inspektorátu práce pro Ústecký a Liberecký kraj a České školní inspekce," uvádí Ústecký kraj v tiskové zprávě.

Ze zprávy inspekce, kterou měl náš on-line deník k dispozici, vyplývá, že ve škole docházelo až k šikanování některých zaměstnanců ze strany podřízených ředitelky a inspekcí bylo zjištěno i úmyslné pozdní vyplácení výplaty jedné ze zaměstnankyň.

Do funkce ředitele školy Střední školy technické, Most, příspěvkové organizace byl dočasně jmenován pověřený zástupce. V nejbližších dnech pak bude vyhlášeno konkurzní řízení na ředitele/ředitelku, který se ujme vedení školy po jmenování.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru