Územní rozhodnutí pro západní část obchvatu Krnova

Upraveno: 21.09.2022

Moravskoslezský krajský úřad, odbor dopravy dne 12. srpna 2022 vydal územní rozhodnutí na stavbu „I/45 Krnov-západní obchvat“. Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 14. září  2022. „To, že toto rozhodnutí nabylo právní moci, je velmi dobrá zpráva. Je to významný krok v pokračování přípravy této, pro Krnov, klíčové dopravní tepny,“ říká předseda Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 a náměstek opavského primátora Michal Jedlička. 

Jeho slova potvrzují i zástupci krnovské radnice.

„Na přípravě této významné dopravní stavby jsme se aktivně podíleli. Stálo nás to hodně úsilí, ale to se nám jednoznačně vyplatilo,“ říká starosta města Krnov Tomáš Hradil. Na něj navázal i krnovský místostarosta Pavel Moravec, který má ve městě na starosti dopravu: „V rámci této části obchvatu budou vybudovány lávky, které zajistí bezpečný pohyb pěších v této lokalitě. Chtěli bych poděkovat všem, kteří s námi v této záležitosti spolupracovali.“ 

Podle jejich slov je krnovská radnice připravena, ve spolupráci s ostravskou správou Ředitelství silnic a dálnic ČR komunikovat s vlastníky pozemků dotčených etapou západního obchvatu. 

„Je to nejen v zájmu státu, ale i v našem. Jsme na tuto vzájemnou debatu připraveni. Pevně věříme, že stát co nejrychleji vyhlásí výběrové řízení na další stupeň projektové dokumentace – dokumentaci pro stavební povolení,“ doplňuje Pavel Moravec.
„Je naprosto nezbytné dostavět západní část obchvatu Krnova, která definitivně odvede tranzitní dopravu ze zastavěné části města. Krajským úřadem vydané územní rozhodnutí je jednoznačně krokem vpřed,“
konstatuje předseda Sdružení a opavský náměstek primátora Jedlička. Podle jeho slov je to důležitý krok, nicméně před všemi je ještě hodně práce.

 „Vypracování dokumentace pro stavební povolení je technickou záležitostí, klíčová jsou však jednání s vlastníky pozemků. Bylo špatné, kdyby došlo k nějakému zdržení. Míček není jen na straně vlastníků, ale také státu,“ dodává závěrem tajemník Sdružení Martin Dostál.
 
Ing. Bc. Martin Dostál
tajemník Sdružen
í 
Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57
se sídlem Horní náměstí 69
746 01 Opava
Tel:     +420 553 756 402
GSM:   +420 604 229 417
Fax:    +420 553 756 141
E-mail: martin.dostal@opava-city.cz
www.sdruzeni1157.cz