TZ: Jacuzzi of Despair v Galerii SVĚTOVA 1

Anežka Abrtová, Josefina Leon Ausejo, Bolla Szilvia, Nada Elkalaawy, Dominik Málek, Sharon van Overmeiren, Din Bar Varshavyak / Jacuzzi of Despair / producenti: Rivers, Vorlíček, Xu / SVĚTOVA 1 / Praha / 24. 9. – 19. 11. 2022

Pražský prostor SVĚTOVA 1 pokračuje v mezigeneračním programu As we grow výstavou Jacuzzi of Despair představující mladé mezinárodní tváře v kreativním dialogu s belgickou umělkyní Sharon Van Overmeiren. Vernisáž proběhne 24. září od 13:00 do 19:00 obohacená o komentovanou prohlídku za účasti vystavujících od 16:00. Výstavu půjde zažít do 19. listopadu. Více informací ve FB události a na www.svetova1.cz.

„Kontrast nám umožňuje dívat se na tvorbu této různorodé skupiny umělců a umělkyň, na proces, jímž došli ke svému projevu a způsobu jeho přednesení,“ vysvětlují producenti výstavy východiska jejího tématu.

Umění je jazykem kontrapunktů, v nichž si divák či divačka nachází a reflektuje svůj vlastní způsob pohledu na každodenní svět. Právě takovou příležitost představuje výstava Jacuzzi of Despair cílící na naše pochopení jazyka samotného – jak se pomocí slov popisujeme, kontrastujeme, vyjadřujeme. Své vyjádření si připravili vystavující Anežka Abrtová, Josefina Leon Ausejo, Bolla Szilvia, Nada Elkalaawy, Dominik Málek, Sharon van Overmeiren, Din Bar Varshavyak.

Výstava je součástí aktuálního kurátorského výzkumu SVĚTOVA 1 nazvaného As we grow, který je zaměřený na (mezi)generační dialog – zkoumaný skrze sérii skupinových výstav mladých českých i zahraničních tváří v dialogu s etablovanými jmény Basimem Magdym, Sharon Van Overmeiren či Aj Wej-wejem.

Vernisáž 24. září od 13:00 do 19:00 i doprovodná komentovaná prohlídka 24. září od 16:00 se uskuteční za účasti vystavujících. Srdečně rovnou zveme i na dernisáž výstavy 16. listopadu od 18:00 do 21:00.