Proč otec v Měšicích vyvraždil rodinu? Psycholožka popsala, co mohlo za masakrem stát

Policisté u rodinného domu v Měšicích u Prahy, kde byli nalezeni čtyři mrtví lidé.

Tragédie v Měšicích

Policisté dál vyšetřují trojnásobnou vraždy a sebevraždu v Měšicích u Prahy. V pondělí tam v rodinném domě našli čtyři mrtvé. Otec podle kriminalistů postupně zastřelil dvě děti a manželku a poté se sám zabil. Psycholožka Radana Rovena Štěpánková pro web Blesk popsala, co se pachateli mohlo honit hlavou.

Policisté našli mrtvé v rodinném domě v Měšicích v pondělí odpoledne. Na místě zasahovali po upozornění sousedů, kteří rodinu dlouho neviděli. Se vstupem do domu jim pomohli hasiči. Uvnitř byli čtyři lidé bez známek života – dva dospělí a dvě nezletilé děti.

Podle sousedů byl muž v poslední době nesvůj. Nic ale prý nenaznačovalo, že by byl schopen udělat něco tak hrozného jako vyvraždit celou svou rodinu.

„Člověk, který se neumí vyrovnat s tím, že věci jsou jinak, než on by si přál, není schopen přijmout svoji bezmoc,“ popisovala Blesku psycholožka Štěpánková. Proto mohl otec od rodiny začít chladnokrevně vraždit. „Raději prokáže svoji moc brutálními činy. Ta jeho touha je silnější než láska k životu,“ dodala expertka.

Zbraň držel legálně

Motivem byly podle zjištění policie partnerské neshody. „Nařízená soudní pitva prokázala, že všechny osoby zemřely na střelná poranění. Třiačtyřicetiletý otec rodiny postupně zastřelil dvě nezletilé děti, devětatřicetiletou manželku a následně svou legálně drženou zbraň obrátil proti sobě. Podle prvotních šetření byly motivem vraždy partnerské neshody,“ uvedla mluvčí Barbora Schneeweissová.

Lidé na rodinu nyní vzpomínají i na sociálních sítích. „První děti? Vždyť kvůli dětem žijeme! Hrozná doba…“ napsala pod příspěvek CNN Prima NEWS paní Jitka M. „Často o manželovi nemluvila, spíše o dcerkách. Bolí to. Odpočívejte v pokoji, Pavlínko, holky. Nezapomenu. Je mi vás moc líto,“ přidal se Štěpán B.

Tagy: