Poslední měsíce života běhal Radko Pytlík po doktorech, byl nemocný. V nemocnici se mu ale nelíbilo, raději by trávil čas se svou rodinou. „My jsme cítili a věděli, že táta chtěl domů. My jsme ho také chtěli mít doma, ani nevíme proč. Já, moje máma a ségra, byli jsme u toho, když odcházel, střídali jsme se, měli jsme vyloženě služby, aby si každý mohl odpočinout. Byly to sice jen čtyři dny, ale byly to jedny z nejkrásnějších dnů v mým životě,“ přiznal Vojtěch Dyk v podcastu Cesta domů.

Jeho náhlý odchod domů z nemocnice byl ale v rozporu s nemocničním personálem. „Primář nám kladl na srdce, že ho tam musíme nechat, že má dvoje antibiotika, že se musí doléčit. Ale já jsem měl sen, že je táta na operačním sále a volá na mě – Vojtíšku, pomoc! A to mě vzbudilo, okamžitě jsem kontaktoval Kateřinu Rusínovou, která mi poradila, že pokud to tak cítíme, ať ho z nemocnice okamžitě vezmeme domů,“ vysvětlil Dyk, proč se rodina nakonec rozhodla mít umírajícího Pytlíka u sebe.

Dyk se s lékaři dohadoval. „Byl jsem velmi rázný, říkal jsem – ať říkáte, co říkáte, mně je to jedno, náš táta jede domů,“ dodal s tím, že s maminkou i sestrou moc dobře věděli, že brzké propuštění z nemocnice, znamená dřívější odchod jejich tatínka na onen svět.

„Ne, že by nechtěl žít, ale myslím, že ty poslední dny už byl malinko smířený s tím, že odchází. A bylo to vidět, ty propady do toho světa, v očích, v pohybech, v dotycích. Je důležité rozlišit zdravotní stav těla, ale také té duše,“ přiznal zpěvák.

Doma ho nakonec měli sice jen čtyři dny, ale pro Dyka je zpětně nejdůležitější, že si jako rodina na jeho odchod dokázala udělat čas. Přetrpěli bolesti břicha ze stresu, probděné noci, ale zpětně na to všichni vzpomínají jako na nádherné období. Tátovi splnili jeho poslední sen – být s rodinou do poslední chvíle.

Video
Video se připravuje ...

Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá! Markéta Reinischová

Fotogalerie
43 fotografií