InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na zámku v Bechyni byl slavnostně zahájen Memoriál Karla Podhajského, mezinárodní soutěž ohařů

 Autor: Libuše Kolářová

    Autor: Libuše Kolářová

BECHYNĚ - Slavnostním nástupem na nádvoří bechyňského zámku dnes začal 84. ročník Memoriálu Karla Podhajského - mezinárodní kynologické soutěže ohařů. Vypsána je vždy pro dvacet účastníků, kteří se musí kvalifikovat na předchozích nominačních soutěžích. Podle pravidel je deset psů z České republiky a deset jich může být ze zahraničí. Pokud se zahraniční desítka nenaplní, mohou místa doplnit další ohaři z České republiky. Letos soutěží pět psů ze Slovenska, jeden z Polska a čtrnáct českých. Memoriál byl ráno slavnostně zahájen za účasti ředitele odboru státní správy lesů, myslivosti a rybářství ministerstva zemědělství Martina Žižky, předsedy Českomoravské myslivecké jednoty Jiřího Janoty a starosty Bechyně Pavla Houdka. Představeni byli jednotliví účastníci soutěže i rozhodčí.

 

Psi soutěží dnes a zítra honitbách v okolí Bechyně, a to konkrétně v mysliveckých spolcích Borečný Bechyně, Rytíř Hlavatce a MS vlastníků Stádlec, diváci mohou jejich práci sledovat ze stanovišť, kam je navedou organizátoři. 

Po slavnostním zahájení odjeli vůdci se svými svěřenci do honiteb k plnění jednotlivých disciplín, a to do lesa, na pole a na vodní práce, kde je budou posuzovat kvalifikovaní rozhodčí včetně zahraničních. U všech pracovišť je pro účastníky i přihlížející zajištěno po oba dva dny kvalitní občerstvení, i zvěřinové.

Dnes večer se účastníci sejdou na společenském večeru v kulturním domě v Ratajích, vyhlášení výsledků proběhne zítra odpoledne. 

Kdo byl Karel Podhajský

Se jménem Karla Podhajského jsou nerozlučně spjaty základy české myslivecké kynologie a táborské myslivecké organizace. Byl vynikajícím chovatelem ohařů a jejich chovu, vlohám a výcviku věnoval celý svůj život. Právě k uctění jeho památky se koná již 84. ročník této vrcholné mezinárodní soutěže. V letošním roce byl organizací pověřen Okresní myslivecký spolek v Táboře. Je to již 54 let, co se tato soutěž konala v táborském okrese poprvé.

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Lesák 

    Reagovat

     

    Je to nádherná akce.Jen je veliká ostuda,že se jednatelka Táborského OMS nedokáže slušně obléknout. Ono jí to ani moc nezajímá,v sobotu tam vůbec nebyla.Rozdám práci a ahoj.Holt divadelnice.Škoda.Ještěže jsou tam lidé,kteří mají zájem aby vše dobře dopadlo a i dobře reprezentují Tábor. Všem mysliveckým spolkům velký dík za nás všechny myslivce!!!!!

    Vloženo 2.10.2022 09:41:37

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace