Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Zápas jsem si v hlavě přehrával už dva týdny

Kapitán Ladislav „LK37“ nastoupil po zranění poprvé v sezoně

Sdílet

Ladislav „LK37“ Krejčí před duelem s Hradcem naposledy nastoupil za Spartu k soutěžnímu zápasu 18. května. Během letní přestávky byl zvolen kapitánem mužstva, na soutěžní premiéru v nové roli si ale musel vinou zranění pěkně dlouho počkat. Obnovená premiéra skončila domácím vítězstvím proti Hradci.
Láďo, 135 dnů jsi nemohl hrát soutěžní zápas za Spartu. Jaké to pro tebe dneska bylo?
Bylo to jiné, než jsem si představoval. Zápas jsem už hrál v hlavě tak dva týdny každý večer. Bohužel moje chyba nás dostala trochu na kolena, ale jsem rád, že jsme ukázali aspoň charakter, když jsme hráli většinu zápasu o deseti. Ukázali jsme, že prostě silní jsme. Samozřejmě, není to výkon, který chceme předvádět a jakým bychom se chtěli prezentovat. Takové zápasy jsou důležité, uhrát to prostě charakterem a udělat si klid, abychom mohli hrát víc uvolněně.
Co jste si říkali o přestávce v kabině. Stav byl 0:1, věděli jste, že budete hrát o deseti.
Říkali jsme si jenom, že víme, že prvních 15 minut bylo otřesných. Nebo ne otřesných, ale nebylo to vůbec dobré. Potom jsme i v deseti dokázali nějaké náznaky šancí mít. Říkali jsme si, věřme tomu, že jedna šance nás dostane na 1:1, pak už to urveme. To se stalo. Není to výkon, který si představujeme, ale je to pořád výhra.
Poprvé jsi vedl Spartu od začátku jako hlavní kapitán. Jaké to pro tebe bylo?
Tomuhle jsem úplně váhu nedával. Hlavně jsem se chystal, že chci uhrát co nejdelší část zápasu. Čekal jsem, že odehraju tak 60 minut, zvládl jsem celý zápas. Cítil jsem se dobře. Jsem rád, že to vyšlo vítězně. Herně jsem ani od sebe neočekával, že předvedu úplný top, i když jsem chtěl. Musím se do toho dostat. Nehrál jsem opravdu dlouho. Krok za krokem a půjde to.
Teď nás čeká zápas v Brně. Jak vyhlížíš tohle utkání?
Hraju teď dvakrát po sobě doma. Pro mě to je super, těším se tam. Doufám, že navážeme na zisk bodů.

Další novinky