Maggi v kostkách – aneb triumfalističtí vítězové mají strach!


Přiznávám, že  jsem nechtěl věřit  vlastním očím,  když  jsem včera na  Seznamu.cz  narazil na  článek, který  vám vzápětí  předložím. A  činím tak s vědomím, že  většina  z vás jej nejspíš  zná. Ale  nikoliv všichni návštěvníci Kosy.  Cítím potřebu jej  dostat  mezi posledního z  vás. Protože v sobotu v podvečer a  celou neděli se nám triumfalisté vysmívali  do se  vší pompézností do obličeje a  dělali na nás  dlouhý  nos.  Jak nám to  natřeli. Místo, abychom natřeli my je.

Pro upřesnění, jak to jejich úžasné  vítězství  vypadalo, konstatuji,  že k volbám 2. kola senátek dorazilo dle  staťáku   celých 481 730 voličů, kteří ovšem odevzdali 479 783 platných hlasů…..

Nechce  se mi počítat,  kolik t těch platných hlasů dostali kandidáti  Pětihlavé saně  a kolik jejich soupeři, zkusím nekvalifikovaný  odhad – rozdíl vidím někde na úrovni cca  60 000.  Takhle  nějak žalostně  málo stačilo, aby  si nechali potvrdit svou legitimitu  páchat v  téhle  zemi a s touhle  zemí  co si umanou. Oni nebo ti, k nimž oni vzhlížejí.

Nebojte, tím můj  další exkurz  do  zdaleka ne zahojené rány  toho, jak dopadl souboj o senát,  dnes  v každém případě  končí.

Protože  ti co na nás  dělali a dělají ten dlouhý  nos  a  vyplazují jazyk a škodolibě  strouhají mrkvičku, jako  chovanci  mateřské školky MAJÍ STRACH!!!  A  velký!  Tak velký, že se  bojí rebélie, takové , jež by  ochromila stát. Ale dost mých řečí. Je ti ten materiál Seznamu.cz

Rakušanův tým varuje: Radikalizovat se mohou i zaměstnanci státu

cituji:

Seznam Zprávy získaly dokument vypracovaný novým týmem KRIT, který pracuje pod ministrem vnitra Vítem Rakušanem.

Na Ministerstvu vnitra vznikl materiál, který varuje před radikalizací části pracovníků veřejného sektoru.

„Radikalizace pracovníků státní a veřejné správy představuje zásadní problém, který může ohrozit běžné fungování státu a jeho institucí, samospráv a dále urychlit rozpad společenské soudržnosti,“ stojí v osmistránkovém textu, jehož kopii mají Seznam Zprávy k dispozici.

Vznikl v rámci nedávno zřízeného týmu KRIT (Krizový informační tým Ministerstva vnitra ČR) a upozorňuje mimo jiné i na to, že jen pro stát pracuje kolem 450 tisíc lidí. Jako první na jeho existenci upozornil Ekonomický deník.

Vykřičník s otazníkem

Podle šéfa týmu KRIT Petra Hanouska byl materiál předložen členům Ústředního krizového štábu. Teď vnitro čeká, že složky, které mají v této centrální instituci zastoupení, pomohou problém detailněji rozklíčovat – žádná systematicky sbíraná data z této sféry zatím nejsou k dispozici. Výsledek by pak s příslušnými doporučeními měla dostat na stůl vláda.

„Tohle je takový vykřičník s otazníkem, který jsme ‚hodili‘ na ÚKŠ s otázkou, zda by nám jako reprezentativní uskupení dali nějakou zpětnou vazbu, jak tento problém vnímají. A zda by to mohli nějak kvantifikovat respektive kvalifikovat, protože na to nejsou žádná data,“ uvedl pro Seznam Zprávy Hanousek. Jeho tým zatím čerpá informace z rozhovorů s blíže neupřesněnými odborníky, kteří mají vhled do situace pracovníků státní a veřejné správy.

Hanousek upozorňuje, že radikalizaci části společnosti, třeba v důsledku energetické krize, potvrzují průzkumy veřejného mínění. „A bylo by bláhové před tím zavírat oči a tvářit se, že se to státní sféry nedotýká,“ řekl.

Nejen ruské operace

Materiál hovoří o tom, že radikalizace a volání po změně politické reprezentace není zdaleka jen důsledkem informačních operací Ruské federace a působení české dezinformační scény.

„Tito lidé se neradikalizují na základě záměrně zkreslených informací a příchylnosti k Ruské federaci, ale z frustrace s fungováním státu během současné krize a z dopadů, které to má na výkon jejich práce a na místní veřejnost,“ uvádí se v něm.

Text varuje před tím, že pokud se frustrovaných pracovníků z veřejného sektoru chopí dezinformační scéna, může to přispět k dalšímu štěpení společnosti.

V jedné z pasáží materiálu se píše například o neblahých zkušenostech sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“ uvedli autoři materiálu.

Připomínají však také, že většina pracovníků veřejného sektoru „potenciálně rizikové informace“ nešíří, a to jak z loajality, tak kvůli vědomí, co by mohli ve společnosti způsobit.

„Na to však nelze spoléhat donekonečna. Zvláště když i na mnohé z nich energetická krize závažně dopadne v osobní rovině,“ varuje tak tým KRIT pracující pod ministrem Vítem Rakušanem.

Anonymizovaný monitoring

Tým KRIT vládě doporučuje ihned napříč ministerstvy a celou veřejnou správou významně posílit informovanost o chystaných opatřeních, umožnit pracovníkům veřejné správy skrze „bezpečné kanály“ sdílet podněty z terénu a vysvětlovat lidem příčiny stávající krize. Základní doporučení je shrnuto do tří bodů:

Tři doporučení týmu KRIT

1.  Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.

2. Vytvořit a zlepšit interní komunikační kanály, které umožní obousměrnou komunikaci po vertikální ose.

3.  Aktivně a empaticky sbírat kritické podněty a důsledně se vyhýbat bagatelizujícím reakcím.

Jeden z členů týmu KRIT Jaroslav Valůch Seznam Zprávám sdělil, že klíčové bude získat z terénu potřebná data o tom, jak je situace ve veřejném sektoru závažná. Třeba na základě detailněji zacíleného průzkumu.

„Možná se nakonec ukáže, že to zas takový problém není,“ uvedl Valůch s tím, že na to nelze příliš spoléhat.

Kdybych se  vrátil  do dětských let, prohlásil bych, že  Fiala  jeho Obludárium se  bojí tak , až vyměšuje  Maggi v kostkách! Navíc  zatím  je to podle  tvůrců toho  výstražného dokumentu pro vládu – jejich pocitová  záležitost. protože  nemají tvrdá  data.

Jestliže se někdo uchýlí  k sepisování podobných zpráv na základě pocitů, pak to znamená, že  buď:

-má  obrovský strach a ví také přesně proč, v  daném případě například proto, že leckdo ve státní správě  disponuje informacemi běžnému smrtelníkovi nepřístupnými, ovšem s celospolečneským dopadem ochromujícího ražení

nebo

-trpí schizofrenií  a paranoiou, vycházejících  z jeho fatální neschopnosti, neumětelství a akční bezradnosti.

Nelze vyloučit kombinaci obého.

Zkrátka  materiál speciální  trupy  Ministerstva  vnitra  sděluje, že  situace  už  nazrála či nazraje  tak úděsně,  že  by  se zaměstnanci státu mohli postavit proti němu!  A  tím jej paralyzovat!!!!

Uznávám, že  kdybych byl  na místě  takového Rakušana a zejména  Fialy, vyděsilo by mne to. Hodně. Státní  zaměstnanci zpravidla  bývají  tou úplně nejloálnější složkou společnosti, neb jsou se  státem a jeho funkcí  svázáni pupeční šňůrou.

Jenže  když  chaos  ve  státní správě přeroste  určité meze, pak  se i tahle  loajalita  vytrácí. Viz

V jedné z pasáží materiálu se píše například o neblahých zkušenostech sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“

Ovšem jako vždycky a  naprosto očekávaně  se  dozvíme, že je tady  ta  všeničící hybridně  válečnická  kampaň proruských podvratných  trollů. Která mate a klame  hodné   lidi a zavádí je na  scestí a generuje  protivládní postoje!  Jak jinak!

To  ruští trollové  zasílají  teď  občanům  předpisy  nových záloh na energie!!! A dokonce  i státním zaměstnancům!  Představte  si tu drzost!  On to nebyl  prémiovýignorant  a jeho  pseudofinancministr s  traktoristou Jurčekou, kteří se kasali začátkem roku,  že  většině  státních zaměstnanců nedají  ani vorla navíc na platy. Aby  koncem prázdnin otočili, s tím, že  se jejich platy od září zvednou  o 10% a to do tarifů. A nyní připojím šuškandu, kvůli které mohu  být označen za  toho trolla, proto  ještě  uvedu, že  jde o šuškandu. Ta říká,  že  těch 10%  je ovšem jen převedeno  z plánovaného fondu odměn. Takže  ani ten vorel navíc. Ostatně, když  byla  právě  v parlamentu projednávána  novela  rozpočtu, tak jsem si dával pozor, jestli  někdo sdělí,  že  je tam zahrnuto také navýšení platů  státních zaměstnanců. A nikdy  a nikde  ani slůvko. Ale třeba  jede jen o moji nepozornost a přeslechnutí. Což nevylučuji.

V každém případě – při stávající explodující drahotě  a kombinované s  inflací   se nelze  divit, že  řada  zaměstnanců státu netuší, jak vyjít do příští výplaty. Takže  jsou pochopitelně neklidní.

A  když si k tomu  přidáte  stres   sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“

Ano, první linie  fronty  stát – občan, zejména  v oblasti sociální síti, představuje  krajně nevděčnou práci. Navíc mizerně honorovanou, kde  ti s nízkými platy  slouží  co by hromosvod  sociálně stále  více  devastovaných vrstev, představujících jejich denní klientelu. Tohle bych nechtěl dělat  ani jako trest  za  všechny moje  hříchy, výměnou  za  pobyt  s kotlích a na rožních pekla.

Ale  i tady  čteme, že  ti, co dorážejí na  chudáky  státní  makáče  na pracácích a sociálkách  jednají pod vlivem dezinformací!!!  To jsem si oddechl, že  to tam tvůrci té zprávy nezapomněli přidat!

Speciální pozornost pak zasluhují  ty tři body  doporučení pro vládu – nemají chybu:

1.  Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.

2. Vytvořit a zlepšit interní komunikační kanály, které umožní obousměrnou komunikaci po vertikální ose.

3.  Aktivně a empaticky sbírat kritické podněty a důsledně se vyhýbat bagatelizujícím reakcím.

Přeložím to do jednoduché  češtiny:

1- vytvořit ANONYMIZOVANÝ  monitoring  nálad ve státní a veřejné  správě.Plus  včasná IDENTIFIKACE osob které  mohou šířit  tu nepřátelskou ruskou propagandu. Například , že  budou problémy s dodávkami energií a  že nemusí také být  vůbec.

No monitoring  podobného charakteru prováděl jistý  Bretschneider a  jistý strážmistr  v Putimi. K jakým koncům to vedlo, víme. Nejsem dost  inteligentní na to, abych  dokázal přijít na to, jak z ANONYMIZOVANÉHO monitoringu  IDENTIFIKOVAT osoby  šířící podvratnou propagandu!!!Rád  bych od  autorů tohoto nápadu znal detaily. Troufnu si tvrdit,  že  buď  monitoring NENÍ ANONYMIZOVANÝ  nebo  z něj  ty podvratné  živly NELZE VYSELEKTOVAT! Źivotní zkušenost  mi velí  favorizovat a to naprosto zásadně  první  variantu. Být státním zaměstnancem, vím, jak se zařídit!  Monitoring nemonitoring!

2- komunikační kanály  ve vertikální rovině. Shora  dolů a odspodu nahoru. No dřív za socíku se tomu  říkalo mít své práskače  mezi zaměstnanci.  Nevěřím, že  by  se dnes vynalezlo něco jiného. Tedy systémově. Uznávám, že technicky  to jde nyní daleko snadněji.

3- empaticky a AKTIVNĚ  SBÍRAT kritické podněty  vyhnout se bagatelizujícím reakcím.  tak i tohle mi připomíná  více  než  30 let starou zkušenost. I tehdy  a se, že  strany  vládnoucích, aktivně  sbíraly kritické podněty. Ovšem  zároveň s  těmi,  co je vyslovili!!!! Zažil jsem to hodně  zblízka. Takhle  si došli pro kolegu z vedlejšího kanclu. Když při příjezdu  jedné stranické a vládní  delegace do firmy prohlásil,  že  by  snad  mohli v těch šestsetrojkách sedět  aspoň po dvou ne aby  každý papaláš si vezl zadek v sólo autu. Dostal tři roky za rozvracení.

Netuším, kdy ten materiál vznikl a kdy jej dostal na stůl  náčelník Petrovských. Ale jaké empatie a nebagatelizujících reakcí   je on  i jeho šéfík  v  reálu schopen, předvedli a  troufnu si odhadnout, že  nejméně Rakouš, po obou demonstracích  na  Václaváku!

Všichni si dobře pamatujeme premierignorskou hlášku o proruských organizátorech, což  po té poslední, už  se  zprávou nejspíše obeznámený šibal  z Kolína korunoval výzvou k demonstrujícím, aby se  nenechali zneužít  a  zmanipulovat na náměstích těmi, co nabízejí snadná a nerealistická  řešení.  Dodejme, že nerealistická  s  vládou Fialy a Rakušana!

Tohle  úplně  stačí, jak vypadá empatie  a nebagatelizace  Obludária v  denní praxi!

Ale strach mají  veliký! To z toho materiálu  vnitra  vyplývá zcela jednoznačně! Až vyměšují  to Maggi v kostkách!

Ale  řekl bych, že teď  po volbách výrazně menší! Naší vinou. Bohužel!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.