Švýcarské inovace v Brně již podruhé

Letošní brněnský Mezinárodní strojírenský veletrh přináší další významnou mezinárodní akci. Druhý ročník setkání SWISS INNOVATION FORUM Get inspired! – se bude konat za účasti tří švýcarských velvyslanců.

Historie bilaterálních setkávání zástupců švýcarských firem a obchodní komunity v rámci MSV organizovaných HST Obchodní komorou Švýcarsko-Česká republika je velmi dlouhá. Za více než třicet let se podařilo vytvořit účinnou platformu pro setkávání zástupců podnikatelské komunity obou zemí, státní správy a dalších organizací.

Díky této aktivitě v rámci tzv. business breakfast se povedlo posílit nejen obchodní vztahy mezi firmami, ale i prezentovat inovativní projekty z obou zemí.

„Na tyto úspěšné akce jsme v minulém roce, společně s našimi partnery Switzerland Global Enterprise a HSSR Obchodní komorou Švýcarsko-Slovenská republika, navázali prvním ročníkem a novým formátem setkání, které jsme pojmenovali SWISS INNOVATION FORUM Get inspired!. Z jeho názvu vyplývá, že hlavním tématem jsou inovace a možnost inspirovat se u úspěšných švýcarských firem,“ vysvětluje Markéta Čapková, jednatelka HST.

„V letošním roce chceme návštěvníky veletrhu pozvat na zajímavé prezentace firem ABB, Basler&Hofmann a Endress + Hauser a rovněž na následnou panelovou diskusi. V průběhu akce, která se bude konat 5. října od 9:30 v sále P1 pavilonu P, se také představí kolaborativní robot od společnosti ABB, který bude návštěvníkům připravovat švýcarskou kávu Nespresso,“ dodává Markéta Čapková.

Celou akci zahájí švýcarský velvyslanec v České republice J. E. Philippe Guex společně se švýcarským velvyslancem na Slovensku J. E. Peterem Nelsonem, key note přednese Albert Hilber z Basileje. Mezi panelisty nebude chybět ani Hugo Allemann ze společnosti Bystronic a KPMG Slovakia bude reprezentovat Pavol Adamec.

Celou akci oficiálně uzavře švýcarský velvyslanec v Polsku J. E. Fabrice Filliez. Po skončení bude následovat networkingový oběd, v jehož průběhu bude možné navázat nová obchodní spojení a vyměnit si zkušenosti z oblasti inovací.

Registrace na akci je možná do 4. října na adrese: info@hst.cz, účast je zdarma.

Klíčová slova ČR-Švýcarsko-obchod-stroje-MSV-firmy-HST

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.