metro.cz

Počasí v Praze

13 °C / 22 °C

Čtvrtek 23. května 2024. Svátek má Vladimír

Švýcarské inovace v Brně již podruhé

  8:32
Brno 4. října 2022 (PROTEXT) - Letošní brněnský Mezinárodní strojírenský veletrh přináší další významnou mezinárodní akci. Druhý ročník setkání SWISS INNOVATION FORUM Get inspired! – se bude konat za účasti tří švýcarských velvyslanců.

Historie bilaterálních setkávání zástupců švýcarských firem a obchodní komunity v rámci MSV organizovaných HST Obchodní komorou Švýcarsko-Česká republika je velmi dlouhá. Za více než třicet let se podařilo vytvořit účinnou platformu pro setkávání zástupců podnikatelské komunity obou zemí, státní správy a dalších organizací.

Díky této aktivitě v rámci tzv. business breakfast se povedlo posílit nejen obchodní vztahy mezi firmami, ale i prezentovat inovativní projekty z obou zemí.

„Na tyto úspěšné akce jsme v minulém roce, společně s našimi partnery Switzerland Global Enterprise a HSSR Obchodní komorou Švýcarsko-Slovenská republika, navázali prvním ročníkem a novým formátem setkání, které jsme pojmenovali SWISS INNOVATION FORUM Get inspired!. Z jeho názvu vyplývá, že hlavním tématem jsou inovace a možnost inspirovat se u úspěšných švýcarských firem,“ vysvětluje Markéta Čapková, jednatelka HST.

„V letošním roce chceme návštěvníky veletrhu pozvat na zajímavé prezentace firem ABB, Basler&Hofmann a Endress + Hauser a rovněž na následnou panelovou diskusi. V průběhu akce, která se bude konat 5. října od 9:30 v sále P1 pavilonu P, se také představí kolaborativní robot od společnosti ABB, který bude návštěvníkům připravovat švýcarskou kávu Nespresso,“ dodává Markéta Čapková.

Celou akci zahájí švýcarský velvyslanec v České republice J. E. Philippe Guex společně se švýcarským velvyslancem na Slovensku J. E. Peterem Nelsonem, key note přednese Albert Hilber z Basileje. Mezi panelisty nebude chybět ani Hugo Allemann ze společnosti Bystronic a KPMG Slovakia bude reprezentovat Pavol Adamec.

Celou akci oficiálně uzavře švýcarský velvyslanec v Polsku J. E. Fabrice Filliez. Po skončení bude následovat networkingový oběd, v jehož průběhu bude možné navázat nová obchodní spojení a vyměnit si zkušenosti z oblasti inovací.

Registrace na akci je možná do 4. října na adrese: info@hst.cz, účast je zdarma.

Hlavní zprávy

Digitální gilotina. Hnutí volá po odpovědnosti za postoje a názory influencerů ve veřejném prostoru

vydáno 23. května 2024  11:00

Zatímco kvůli válkám nebo přírodním katastrofám část populace čelí hladomoru a nemocím, celebrity, influenceři a miliardáři navštěvují luxusní akce, jako...  celý článek

Fiakristům má v centru Prahy nadobro odzvonit. Bude z koní chutný salám?

vydáno 23. května 2024  4:37

Začalo to fotkou ležícího koně na dlažbě Staroměstského náměstí. A podle největších optimistů to možná, alespoň načas, skončí už dnes na mimořádném...  celý článek

Šéf festivalu Rock for People sní o Red Hot Chilli Peppers a System Of A Down

vydáno 20. května 2024  12:57

Michal Thomes dokázal z lokální akce vydupat mezinárodně uznávaný festival obřích rozměrů. Šéf festivalu Rock for People deníku Metro říká, že se letos...  celý článek

Mládí vpřed! Slavný pochod obsadili teenageři, neztratil se ani editor deníku Metro

vydáno 20. května 2024  5:03

Nejslavnější český pochod Praha-Prčice ovládl deštivou sobotu. Ti největší odvážlivci se vydali na nejdelší, 75 kilometrů dlouhou trasu. V cíli panovaly...  celý článek