Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Baseballisté zakončili sezónu – nejúspěšnější v historii klubu

autor: Robert | datum: 04.10.2022 | Kategorie: Muži "A"

Definitivní tečku za herní částí sezóny udělali baseballisté Třebíče semifinálovou sérií Českého baseballového poháru, ve které těsně podlehli Hrochům Brno 2:3 a 0:2. Stříbrnému týmu letošního ročníku nejvyšší soutěže byli víc než rovnocenným soupeřem, a to i přes to, že barvy Nuclears tentokrát hájili především junioři.

„Celkově to byla pro klub skvělá sezóna. Náš mladý tým by měl být hrdý na to, co dokázal. První účast v Top 6 a semifinálová účast v sérii Českého poháru je docela úspěch. Je dobré vidět, že se tvrdá práce vyplácí. A doufejme, že na ni budeme navazovat a zlepšovat se i po sezóně.“ Říká americký trenér Nuclears Jeff Barto, pod jehož vedením letos muži Třebíče dosáhli na historicky nejlepší umístění v nejvyšší soutěži.

V prvním semifinále pohárového měření sil se Hroši ujali na začátku třetí směny tříbodového vedení, víc jim ale Lukáš Smejkal na kopci Třebíče nedovolil. Ještě v dohrávce stejného inningu mladíci z Vysočiny zaplnili mety a pálkaři, kteří se bez respektu pustili do reprezentačního nadhazovače Lukáše Ercoliho, snížili dvěma staženými doběhy na rozdíl jediného bodu. V tu chvíli nikdo netušil, že diváci už žádné další doběhy neuvidí. Na výbornou práci startérů totiž navázali i střídající nadhazovači. Za Třebíč poslední dvě směny uzavřel teprve sedmnáctiletý Petr Tretera. Také na pálce se nejvíc dařilo nejmladším hráčům, když tři úspěšné odpaly zaznamenal šestnáctiletý Jan Bilíček a dva hity přidal Adam Veselý.

Hrdinou semifinálové odvety se stala vycházející hvězda Hrochů mezi nadhazovači. Matěj Netopilík předvedl parádní výkon, když odházel complete game, hráčům Nuclears nepovolil jediný doběh, a navíc rozdal hned jedenáct strikeoutů. Velmi dobrý výkon předvedl také sedmnáctiletý Filip Kollmann na nadhozu Třebíče, když během čtyř směn obdržel jen dva hity a umožnil jediný doběh. K druhému bodu Hrochů pak pomohla jediná chyba obrany Nuclears. Čisté konto Třebíče ve druhé půli zápasu na nadhozu uhájil Kanaďan Ryan Johnson. Na pálce se ale bohužel třebíčští hráči neprosadili a za celé utkání zaznamenali jen tři úspěšné odpaly, o které se podělili Lukáš Malý, Ryan Johnson a Jan Urbánek mladší.

Třebíčské baseballisty teď už čeká jen ve středu 12. října 2022 od 16 hodin vyhlášení nejlepších hráčů v jednotlivých kategoriích. To proběhne společně s předáním mladých sportovců do vyšších kategorií na baseballovém stadionu Na Hvězdě. Hned poté hráčům začíná zimní příprava na novou sezónu. V ní se společně s diváky mohou těšit na rozšířené zázemí areálu stadionu a také na první večerní zápasy pod umělým osvětlením.

Text k foto č. …7486: Extraligový tým mužů Třebíč Nuclears vybojoval v sezóně 2022 konečnou pátou příčku, což je historicky nejlepší umístění klubu v nejvyšší soutěži. Zároveň došel až do semifinále Českého baseballového poháru. Horní řada zleva: asistent trenéra Jan Gregor, Ryan Johnson (Kanada), Jaylyn Williams (USA), Orlando Romero (Venezuela), Adam Veselý, Lukáš Smejkal, Dominik Doležal, Kamil Pejchal, Patrik Kadrnožka, Robin Vávra a hlavní trenér Jeff Barto (USA). Spodní řada zleva: Jan Bilíček, Vojtěch Šabacký, bullpen catcher Tomáš Nahodil, Filip Kollmann, Petr Tretera, Tadeáš Kalčev, Pavel Jozek jr., Jan Urbánek jr., Roman Dvořák, Lukáš Malý a Adam Skála. Na snímku chybí Miroslav Křivánek, Lukáš Pacal, Richard Sázavský a David Sklenář.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Aktualita není svázana s žádnou fotogalerií
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist