Dnes Pátek - oblacno 15°C
Zítra Sobota - obcasny-dest 16°C
Pátek 17. 5. 2024
Svátek má Aneta
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Prahu 18 povede koalice ANO, ODS a TOP 09, starostou bude nadále Kučera
Starosta Prahy 18 Zdeněk Kučera. Foto: archiv

Prahu 18 povede koalice ANO, ODS a TOP 09, starostou bude nadále Kučera

Radnici Prahy 18 povede v následujícím volebním období koalice ANO, ODS a TOP 09. V zastupitelstvu s 23 členy bude mít těsnou většinu 12 hlasů. Starostou bude nadále Zdeněk Kučera (ANO). ČTK to dnes sdělil dosavadní místostarosta Ondřej Lněnička (ODS). Volby v Letňanech vyhrálo sdružení Zdravé Letňany, které spolu s Piráty, Přísahou a Letňany pro život bude v opozici. Praha 18 leží na severovýchodním okraji hlavního města a zahrnuje katastr Letňan.

„Dohodli jsme se na tom, že budeme pokračovat v koalici, která zde byla v uplynulých čtyřech letech. Koaliční smlouvu jsme již podepsali," řekl Lněnička.

Kandidátem na starostu bude Zdeněk Kučera (ANO), který se jím stal poprvé po volbách před čtyřmi roky. V radě městské části potom usednou tři zástupci ANO, dva občanští demokraté a jeden zástupce TOP 09. Ustavující jednání zastupitelů by se mělo uskutečnit na začátku listopadu.

Anketa

Vadí vám spolupráce ODS, TOP 09 a hnutí ANO na komunální úrovni?

48.1%
(48.1%)
51.9%
(51.9%)
„Původně jsme jej chtěli stihnout ještě v říjnu, ale vzhledem k tomu, že byla v Praze podána žaloba na výsledky voleb, tak to nestihneme," dodal Lněnička.

Komunální volby v Praze 18 vyhrály Zdravé Letňany, které získaly sedm mandátů v 23členném zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO se šesti mandáty a třetí ODS bude mít čtyři zastupitele. Čtvrtí Piráti mají dva mandáty, dva zastupitele bude mít na pátém místě TOP 09. Šestá je Přísaha s jedním mandátem, stejně jako sedmé Letňany pro život. Voleb se zúčastnilo 42,84 procenta voličů.


Autor: ČTK
Další články
Nahoru