Univerzál pro kádr Pirátů, zatím na měsíční zkoušku přichází Jakub Matai
Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - Mužstvo trenérů Kamila Koláčka s Petrem Martínkem nedávno dočasně opustil střední útočník Jaroslav Kůs, nyní dochází k pohybu také směrem do pirátského týmu. Po dlouhých letech se do rodného regionu vrací kadaňský odchovanec Jakub Matai, který je zvyklý nastupovat v ofenzivě i defenzivě.

„Příchod Jakuba Mataie není vyloženě reakcí na situaci kolem Jaroslava Kůse, spíš jsme využili možnosti, že můžeme získat hráče v ideálním hokejovém věku schopného nastupovat v obraně i útoku,“ vysvětluje manažer A-týmu Jiří Sochor. „Univerzálnost v kombinaci s tím, že pochází z našeho okresu, jsou hlavními faktory, proč jsme se domluvili na zatím měsíční zkoušce,“ doplňuje ještě.

Samotný Jakub Matai nechává v zádech dvouleté angažmá ve francouzském Nice a poprvé od sezóny 2013/2014, kdy jako hráč pražského Lva působícího v KHL vypomáhal v Litoměřicích, bude nastupovat za tým z rodného kraje. „Už jsem nechtěl čekat, navíc Franta Lukeš mě oťukával už v létě,“ usmívá se devětadvacetiletý kadaňský odchovanec s tím, že proti Chomutovu se vždycky chtěl vytáhnout.

Hokejový životopis účastníka mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2011 je hodně bohatý. Obsahuje mimo jiné i 59 utkání již zmíněné Kontinentální hokejové ligy, v níž si pod vedením současného kouče české reprezentace Kariho Jalonena zahrál na jaře 2014 finále proti Magnitogorsku. O dvě sezóny dříve si vyzkoušel i juniorskou obdobu KHL, když ji hrál Lev Poprad a mládež hrála pod hlavičkou Tatranských Vlků.

Od léta 2014 zakotvil ve východní části republiky, kde odehrál 80 extraligových zápasů za Olomouc a nastupoval také o soutěž níž za Jihlavu, Přerov nebo Havířov. V létě 2020 se poprvé vydal mimo slovanské území a dva roky hrál francouzskou nejvyšší soutěž za již zmíněné Nice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru