InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Změna v Plané na Lužnicí. Starostou se má stát Jiří Rangl

PLANÁ NAD LUŽNICÍ - Nejvíc mandátů v plánském zastupitelstvu získala i tentokrát volební strana Planá 365 končícího starosty Jiřího Šimánka. Oproti nynějšímu stavu jí ale čtyři křesla v 15 členném zastupitelstvu ubyly a získala jich jen šest. Zbylé strany se součtem devíti mandátů včera uzavřely dohodu o vzniku koalice a obsazení funkcí v čele města. Novým starostou se má stát Jiří Rangl ze Zdravé Plané a místostarostou Josef Pluhař z kandidátky Lidé - Planá nad Lužnicí.

 

Planá 365 získala 6 mandátů a nejvíc hlasů tomuto subjektu přinesl Pavel Grenar, ředitel plánské základní školy. Zdravá Planá obsadí 4 křesla, Nezávislí s podporou KDU-ČSL 3 a nová strana Lidé - Planá nad Lužnicí 2.  Zastupitelstvo se obmění téměř z poloviny, z patnácti současných zastupitelů je zvoleno osm, sedm jmen je nových. 

Stávající starosta Jiří Šimánek dnes nebyl dostupný na telefonu, jeho vyjádření ke vzniklé situaci tedy zatím není k dispozici. 

Jiří Rangl je zkušený zastupitel, bývalý místostarosta města. Uvedl, že do rady města je navržena poprvé žena - Jana Vorlová a také Martin Janovský, oba za Nezávislé s podporou KDU-ČSL. "Další doplnění rady města se ještě řeší, protože jsme si řekli, že ve městě nastavíme politiku jinak a jedno místo v radě města jsme nabídli i Plané 365 jako opozici. Konkrétně Josefu Drtinovi, který je jednak ekonom a jednak s ním bylo vždy dobré jednání," uvedl kandidát na starostu Jiří Rangl.

Nově dohodnutí partneři tak avizují zájem o změnu politiky, kdy v tomto volebním období Planá 365 obsadila nejen funkce v čele města i v radě, ale i funkce předsedy finančního a kontrolního výboru. 

Planá 365 však podle vyjádření Jiřího Rangla nabídku na místo v radě města odmítla s tím, že pro ni není přijatelné, aby si druhá strana sama jmenovitě vybírala, koho do rady města přizve. Termín ustavujícího zasedání zastupitelstva s volbami zatím není stanoven.    

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Rybář 

    Reagovat

     

    Konečně změna. Myslím, že noví lidé ve vedení mají na řadu věcí v Plané rozumnější náhled než dosavadní vedení města.

    Vloženo 17.10.2022 15:25:11

  • Hráč 

    Reagovat

     

    Konečně ten převlíkač kabátů končí.

    Vloženo 7.10.2022 18:10:18

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace