Výstava Přes mosty je rozložená do čtyř netradičních prostor
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Most může symbolizovat mnohé. Například propojení, nebo rozdělení, hranici mezi životem a smrtí, mezi minulostí a současností. V případě výstavy nazvané Přes mosty – Über Brücken, zahájené ve čtvrtek 6. října v teplickém muzeu, je most symbolem dialogu. Dialogu na hranici mezi českou a německou stranou, kde vzlínají vzpomínky a historické souvislosti do současného života lidí. Projekt, na kterém společně pracovali dva čeští a dva němečtí umělci, má naznačit cestu do budoucnosti, bez zbytečného zatížení minulostí.

Na výstavě, která potrvá do 18. prosince, prezentují svá díla sochařka Markéta Váradiová, vizuální umělkyně, malířka a sklářka Iva Kolorenčová, sochařka Susan Donath a fotograf Sebastian Weise. Akce je zajímavá nejenom účastí renomovaných českých a německých umělců, ale také jedinečnou instalací. Objekty a fotografie jmenovaných autorů byly rozmístěné do čtyř netypických prostor. Do krypty, do sálu Šárka, do malovaného sálu a do grotty. Vznikly tak netradiční a specifické instalace, které návštěvníkům dopřejí skutečně nevšední zážitek.

0710teplicevystavapresmosty2

0710teplicevystavapresmosty3

0710teplicevystavapresmosty4

0710teplicevystavapresmosty5

0710teplicevystavapresmosty6

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru