Zájem o ČT Author Cup neutichá, přihlášeno je téměř 3000 závodníků

V sobotu zaplní Bedřichov a Jizerky bikeři, aby se vydali na trať 26. ročníku ČT Author Cupu...

Autor: Jan Němec
Foto: Miloš Lubas
Zájem o ČT Author Cup neutichá, přihlášeno je téměř 3000 závodníků

 
Dávno pryč jsou doby, kdy se bikové závody pyšnily více než dvěma tisícovkami startujících. A ty, kam dorazily tisíce tři, byly možná dva. ČT Author Cup je ale výjimkou, závod v Jizerských horách táhne tisícovky cyklistů. Každoročně. Kromě příjemně náročné trasy táhne i babí léto. Organizátoři mají těsně před uzavírkou online přihlášek 2 900 startujících... Legendární závod se jede v sobotu 8. října 2022, start je v Bedřichově, připraveny jsou opět dvě trasy - 67 km / 1 543 m a 42 km / 1 070 m. 

"Kouzlo je v tom, že závod je určen primárně pro hobby cyklisty všech úrovní. Sjede se tu ale i závodníci z české špičky a zároveň nadšenci, kteří za sezonu ujedou maximálně 500 kilometrů,“ přibližuje svoji filozofii hlavní organizátor závodu Pavel Hůza a k aktuálním číslům doplňuje: "Další nápor závodníků čekáme přímo na místě. Věřím, že budeme opět atakovat 3 500 účastníků, což je maximální limit určený Chráněnou krajinnou oblastí a Lesy ČR," uvádí Hůza. 

ČT Author Cup v sobotu napíše již 26. kapitolu své bohaté historie. "Dlouhá tradice je pro nás samozřejmě zavazující, navazujeme na práci i skvělé sportovní výkony mnoha nadšenců z tří posledních dekád. Těší mě, že zájem o závod nepolevuje ani v posledních náročných letech a pracujeme na tom, abychom letos i do budoucna měli účastníkům a fanouškům co nabídnout."

Poslední velký závod sezóny v Jizerských horách je od prvního ročníku cílí na amatérské jezdce, ale pravidlem se stala i účast elitních českých jezdců. Jedním z nich bude i obhájce loňského vítězství Jan Strož (D2Mont Merida). Letošní ročník je pro něj už sedmým startem na závodě ČT Author Cup.

"Mám celkem slušnou výsledkovou bilanci, byl jsem dvakrát třetí, jednou druhý a jednou první. Do desítky jsem se vešel snad pokaždé,“ říká Jan Strož, vítěz loňského ročníku. "Šance na vítězství doufám je i letos, ale takových nás je v týmu víc. Na poslední chvíli hodně lidí skolily nemoci, takže jsme museli tým trochu přeskupit. Ale i tak si myslím že máme šance velké," odhaduje závodník, který zná dokonale každý metr na trati. „Jsem z Jablonce nad Nisou a mám to tu proježděné. Trasa je krásná celá. Ale nejradši mám ty úseky na vršku, když se dostaneme na magistrálu, tam jsou nejkrásnější výhledy,“ popisuje Jan Strož. 

Na letošním ročníku se premiérově v pozici marketingového partnera bude podílet agentura Sport Invest Marketing. "Organizace sportovních akcí pro širokou veřejnost je jednou z našich základních činností, cyklistické akce typu Kolo pro život, Enduro Série nebo L'Etape Czech Republic si během let vytvořily velmi početnou komunitu závodníků i nadšenců. S respektem jsme sledovali práci lidí kolem Pavla Hůzy a letos se naše vzájemná komunikace překlopila do oficiální spolupráce. Stát se součástí takto prestižního eventu je pro nás v každém případě ctí a na první ročník v roli aktivních spoluorganizátorů se velmi těšíme,“ říká za Sport Invest Tomáš Pravenec, který dodává: "Současný organizační tým závodu odvádí dlouhodobě skvělou práci, na které chceme dále stavět. V prvé řadě chceme cyklistiku představovat jako ideální variantu trávení společného času pro všechny generace, při které se pojí zábava, zdravý životní styl i starost o ochranu přírody. Již přes 20 let je naším cílem dostat do cyklistických sedel celé Česko a participace na projektu ČT Author Cup je dalším významným krokem."

Budoucností hromadných akcí je v očích současných organizátorů vedle samotného sportování také bohatý doprovodný a edukativní program pro celé rodiny. "Již letos nabídneme návštěvníkům množství novinek v čele s dětským dopravním hřištěm We Love Cycling, atraktivním zaváděcím vozem od hlavního partnera akce společnosti Iveco a obecně větší nabídkou a variabilitou v zázemí eventu," láká návštěvníky Tomáš Pravenec, na kterého navazuje také Pavel Hůza: "Všichni fanoušci si mohou ještě dnes zajistit startovné online, poslední možnost pak bude přímo v sobotu před závodem v Bedřichově."

 

Více informací zde: www.ctauthorcup.cz 

Přečteno - 4736x Tagy: bedřichov čt author cup maratony 2022
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyČT Author Cup spouští první vlnu registrace: Využijte výhodnější startovné!
    ČT Author Cup spouští první vlnu registrace: Využijte výhodnější startovné!
  2. Ostatní závodyČT Author Cup je opět tu a s ním i konec bikové sezóny
    ČT Author Cup je opět tu a s ním i konec bikové sezóny
  3. ZávodyFotogalerie: Mistrovství ČR XCO - Bedřichov 2023
    Fotogalerie: Mistrovství ČR XCO - Bedřichov 2023
  4. Ostatní závodyTřiadvacítkáři ovládli český šampionát v Bedřichově
    Třiadvacítkáři ovládli český šampionát v Bedřichově
  5. Český pohárMČR XCO v Bedřichově odstartovali štafety a e-bikeři
    MČR XCO v Bedřichově odstartovali štafety a e-bikeři
  6. Český pohárJan Zatloukal: Mrzí mě, že Cink MČR nejede, favoritem je pro mě Kulhavý
    Jan Zatloukal: Mrzí mě, že Cink MČR nejede, favoritem je pro mě Kulhavý

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 petan - vloženo: 06.10.2022 v 20:48:41

    odpověď na trance28 — #1 překlep, opraveno, díky za upozornění :-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 trance28 - vloženo: 06.10.2022 v 20:35:29

    Prevyseni 15 453metru?To je teda dost husty!

    1. na tento komentář reaguje petan — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744