Na revitalizaci areálu bývalé krupské plovárny padne přes 40 milionů korun. Práce na projektu začnou ještě letos
Foto: Archiv Radnice města Krupky
Teplice

Krupka – V Krupce se pustí do oprav areálu bývalé městské plovárny. Místní se tak dočkají nové odpočinkové zóny kousek od centra města. Nákladný projekt počítá s celkovou revitalizací poměrně zanedbaných ploch. Na těch vznikne veřejný park s přírodním jezírkem, které s břehem propojí molo. Vysázená tady bude nová zeleň, jednotlivé zóny propojí mlatové cestičky a areál získá i veřejné osvětlení. Pro pohodlí návštěvníků nebudou chybět lavičky, veřejná ohniště, posezení, stojany na kola a další mobiliář. Děti se dočkají hřiště a k dispozici bude i hřiště workoutové.

Práce na projektu revitalizace bývalé městské plovárny měly začít v říjnu. V areálu ale v pondělí 10. října nenasvědčovalo nic tomu, že zde nastanou velké změny. Podle tajemníka krupské radnice, Františka Růžičky, probíhají ještě poslední administrativní kroky ze strany ministerstva financí, které akci z velké části financuje. „Pracovníci ministerstva doplňují některá potřebná data pro poskytnutí dotace. Pokud k zahájení prací nedojde v průběhu října, určitě to bude do konce letošního roku,“ informuje tajemník.

Předpokládané náklady na revitalizaci areálu mají dosáhnout 40,5 milionu korun. Velká část bude financovaná prostřednictvím dotace v objemu 34 milionů. Zbývající prostředky zajistí Město Krupka z vlastních zdrojů. Ministerstvo financí ČR projekt dotuje v rámci programu Řešení ekologických zátěží a odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

1010krupkarevitalizacekoupaliste2

1010krupkarevitalizacekoupaliste3

1010krupkarevitalizacekoupaliste4

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru