Opoziční Změna2018 chystá podporu místostarostky Řezníčkové (ANO)

Soudný den nebo-li Armagedon žďárské koalice proběhl. A skončil překvapivou nabídkou hnutí ANO dosud opoziční Změně 2018 s nabídkou možné spolupráce. To bylo podle neoficiálních informací odmítnuta, ve hře zůstává varianta tiché podpory opozice pro Ludmilu Řezníčkovou při volbě místostarostky.

Hnutí ANO trvá na nominaci své lídryně Ludmily Řezníčkové do vedení města jako místostarostky. Ke zvolení do funkce místostarostky nemusí mít dostatek hlasů, které by ovšem mohla získat podporou z opozičních lavic. Pokud hnutí ANO bude mít vůbec odvahu navrhnout volbu své lídryně místostarostkou města. A protože jsou volby představitelů města tajné, mohou skončit i překvapivou podporou místostarostky Řezníčkové.

Ludmila Řezníčková by tak v koalici dosavadního starosty Martina Mrkose plnila roli „trojského koně“ a „nechtěného dítěte“ zároveň. A protože půjde o velmi tichou podporu opozice, bude konflikt v koalici jen otázkou času.

Čtyři opoziční hlasy pro Ludmilu Řezníčkovou mohou být klíčové pro její dosazení do křesla místostarostky města. Zvláště, pokud lídryně ANO získá osobní podporu od ostatních zastupitelů města.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů