- Reklama -

Paddy Considine smrt krále Viseryse v televizi nikdy vidět nechce

Přestože čas Viseryse Targaryena, kterého v seriálu Rod draka hraje Paddy Considine, na Železném trůnu se nachýlil ke svému konci, jeho představitel přiznal, že sám smutný závěr vlastního hereckého galapředstavení neuvidí. Nechce.

- Reklama -

Fanoušci seriálu Rod draka se v poslední epizodě stali svědky blížícího se konce působení here Paddyho Considinea v roli krále Viseryse Targaryena. Considinova postava od začátku seriálu zastávala pozici krále sedmi království. Král čelil mnoha potížím, jak plynoucích z vladařských povinností, tak těch osobních. Hlavním problémem krále Viseryse bylo jeho zdraví a záhadná nemoc, která ho sužovala.

Král Viserys Targaryen (Considine) si v osmé epizodě prequelové série Hra o trůny, která se vysílala v pondělí (10. října), sundal zlatou polomasku, aby odhalil, že choroba, s níž bojuje od prvního dílu, se podepsala už i na jeho tváři, ve které kusy chyběly a odhalovaly hníjící maso a zuby. Upoutávka na další díl pak ukazuje králova pobočníka Otta, jak hned zpočátku říká, že „král je mrtev“, čímž se potvrzuje, že Viserysova nemoc (nebo spíš on sám, jak naznačil závěr poslední epizody) dokonala své.

Smrt krále Viseryse Paddy Considine nechce nikdy vidět

„Myslím, že jeho část se na konci dívala na všechny ty lidi a říkala si: Proč se perete o tohle místo? Tohle je prokletá věc. Tohle vás posedne. Je to něco, co ve svém životě nepotřebujete,“ řekl Paddy Considine pro Volture.com.

Přiznal, že sám na sledování králova trpkého konce neměl nervy. Na otázku deníku The New York Times, zda viděl svou poslední epizodu, Considine odpověděl jasně. „Ne, neviděl jsem ji a nejsem si jistý, jestli ji někdy uvidím.“

- Reklama -

„Neviděl jsem nic jiného než druhou epizodu, opravdu,“ svěřil se listu. „Někteří lidé se na sebe neradi dívají, a já k nim patřím.“

Nemoc jako trest za smrt manželky, myslí si Considine

Paddy Considine se nicméně podělil o myšlenku, že král Viserys vzal svůj krutý osud jako trest za ztrátu manželky. Na její smrti se nechtěně podílel svým rozhodnutám, aby podstoupila císařský řez. „Nikde v příběhu pak Viserys nežádá mistry, aby ho vyléčili, aby ho ta věc nesežrala zaživa. Myslím, že to přijal jako součást viny za rozhodnutí, které učinil, když svou ženu podrobil tomu strašlivému, příšernému zákroku. Je to jako u lidí, kteří se poddají nemoci,“ vysvětlil Considine. „Když mu nabízejí návrhy na vyléčení, neobtěžuje se s tím. Nechá se tím pohltit. Vzdává se. To se mi na něm ostatně líbilo.“

Paddyho ztvárnění role krále, který se během několika dílů proměnil z odhodlaného vládce proměnil v křehkou skořápku svého dřívějšího já, patřilo k nejvýraznějším prvkům v historii Hry o trůny a jejího prequelového pokračování. Jeho smrt bude pro Targaryeny klíčovým okamžikem. A milovníci fantasy už nyní vědí, že přinese další krvavý konflikt do boje o Železný trůn.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -