Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NECHCE SE VÁM ČÍST? RECENZI NA FURIOSU SI MŮŽETE POSLECHNOUT V RÁMCI NAŠEHO PODCASTU ZDE.

M3GAN: Vraždící robotická panenka v lednu chystá smrtící tanečky (trailer)

Jestli jsou poslední dobou některé žánry po pandemii opomíjeny, tak pro horory to rozhodně neplatí. Ze sympaticky zvrácené mysli Jamese Wana, scenáristy a režiséra sérií Insidious a V zajetí démonů, přichází M3GAN, zcela nový originální horor. Studio Blumhouse nyní představilo trailer a faktem je, že si vraždící panenku od této chvíle umíme představit i ve Stardance s Markem Ebenem. Podívejte se sami.


Snímek M3GAN, který má do kin dorazit začátkem ledna, zkoumá temnou stránku technologického pokroku umělé inteligence, svůdné záležitosti, ze které naše společnost zatím těží nesporné výhody, ale zároveň se obává neznámých dopadů stále se zlepšující inteligence robotů. Když geniální robotička Gemma, kterou hraje Allison Williams (Uteč), navrhne panenku podobnou živé bytosti, která využívá umělou inteligenci k poznávání svých společníků, rozhodne se, že její čerstvě osiřelá neteř Cady (Violet McGraw) bude vhodnou testující osobou…

M3GAN (foto: CinemArt)

Cady totiž nedávno přišla při autonehodě o oba rodiče a byla svěřena do péče své tety. Gemma se jako přední inženýrka robotiky ocitá v obtížné situaci, kdy chce své neteři poskytnout bezpečný a podpůrný domov, zatímco je v práci pod silným tlakem. Její řešení? Samozřejmě je to panenka M3GAN, která byla speciálně navržena tak, aby „byla nejlepším společníkem dítěte a největším spojencem rodiče“. M3GAN dokáže dítěti naslouchat, učit se a navázat s ním pouto, a když Gemma výslovně prohlásí, že jejím cílem je „chránit Cady před újmou“, je to přesně to, co hodlá dělat, bez ohledu na to, koho nebo co si M3GAN vyloží jako hrozbu….

Film režíroval Gerard Johnstone. Do českých kin film uvede CinemArt 12. ledna 2023.

-red-
foto/video: CinemArt © 2022

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast