Sledujte nás na sociálních sítích

Články

Představí Apple ještě tento měsíc nový iPad Pro a iOS 16.1?

Napsal

dne

Mnoho z nás očekává, že společnost Apple v tomto měsíci uspořádá další ze svých konferencí. Prozatím to však vypadá, že se letos žádná „říjnová“ akce konat nebude, nicméně stále je v očekávání aktualizovaný iPad Pro a vylepšená verze systému iOS 16.1. V případě, že se nedočkáme offline události, tedy předtočeného videa, jak jsme zvyklí, je pravděpodobné, že uvolnění nových produktů proběhne v tichosti, tedy pouhým přidáním do nabídky a oficiální tiskovou zprávou.

Apple uvedl, že iPadOS 16 bude vydán v říjnu, a přestože společnost neuvedla konkrétní den v měsíci, Mark Gurman z Bloombergu uvedl, že aktualizace softwaru je na dobré cestě k vydání v týdnu od pondělí 24. října. Původně se očekávalo, že iPadOS 16 bude vydán již v září společně s iOS 16, nicméně kalifornský gigant tuto aktualizaci odložil až o měsíc později. Podle informací se více zaměřil na Stage Manager a jeho vylepšení poté, co někteří uživatelé kritizovali různé nedostatky.

Kvůli zpoždění bude aktualizace vydána jako iPadOS 16.1 namísto iPadOS 16.0. Stage Manager byl zpočátku exkluzivní pro modely iPad Pro a iPad Air s čipem M1, ale Apple nedávno rozšířil tuto funkci na starší modely iPad Pro s čipy A12X a A12Z vydané v letech 2018 a 2020. Funkce postrádá podporu externího displeje u starších modelů, což omezuje funkci na čtyři aplikace na vestavěném displeji. iPadOS 16 je kompatibilní se všemi modely iPad Pro, iPadem Air třetí generace a novějšími, iPadem páté generace mini a novějšími a iPadem páté generace a novějšími.

Kromě toho se očekává, že Apple tento měsíc uvede na trh aktualizované 11palcové a 12,9palcové modely iPad Pro s klíčovými novými funkcemi, mezi které patří čip M2 a podpora bezdrátového nabíjení MagSafe. Vzhledem k tomu, že Apple zjevně neplánuje uspořádat říjnovou akci tohoto roku, nový iPad Pro bude pravděpodobně oznámen tiskovou zprávou Apple Newsroom.

Apple naposledy aktualizoval řadu iPad Pro v dubnu 2021 o nové funkce včetně čipu M1, portu Thunderbolt, podpory 5G pro mobilní modely, jasnějšího displeje u 12,9palcového modelu a vylepšeného 12megapixelového předního fotoaparátu s podporou Funkce Apple Center Stage, která vám pomáhá udržet vás v záběru ve video aplikacích, jako je FaceTime.

Očekává se, že Apple tento měsíc aktualizuje svůj iPad základní úrovně o nový design skládající se z většího 10,5palcového displeje, portu USB-C a šasi s plochým okrajem se zadním fotoaparátem. Mezi další funkce, o kterých se říká, patří čip A14 Bionic a podpora 5G pro mobilní modely.

Na co dalšího se můžeme těšit? Apple pravděpodobně vydá iOS 16.1 spolu s iPadOS 16.1 tento měsíc vzhledem k tomu, že nejnovější beta verze každé aktualizace sdílejí stejné číslo sestavení. Aktualizace softwaru bude obsahovat několik nových funkcí pro iPhone, jako je podpora Live Activities v aplikacích třetích stran, možnost nabíjení Clean Energy ve Spojených státech, podpora příslušenství Matter v aplikaci Home, cvičení Apple Fitness+ bez Apple Watch  a spousta dalšího.

Pokračovat ve čtení
Placená propagace Kruh
Začít komentovat

Návody | Tipy

Zajímavé odkazy

iMore.cz – Eshop s příslušenstvím a náhradními díly pro Apple iPhone, iPad i Watch za výhodné ceny a s opravdu rychlým dodání, do 24h

MacBookarna.cz – Bazar s použitými Apple MacBooky PRO/AIR/WHITE se zárukou

Poslední recenze

Oblíbené články