Zde může být vaše reklama.

Olomoucká stopa Pavel Hapal, legenda Sigmy, trénuje Baník

Pavel Hapal, legenda Sigmy, trénuje Baník

foto: fcb.cz

13. 10. 2022 - 11:19

Nový trenérem Baníku Ostrava se stal Pavel Hapal (1969). Legenda olomouckého fotbalu na lavičce nahradila odvolaného Pavla Vrbu. Hapalovým asistentem je Jiří Neček, který v SK Sigma coby kouč působil mnoho let, naposledy jako asistent Radoslava Látala. Informoval o tom klubový web.

Třiapadesátiletý Hapal se s Baníkem dohodl na dvouleté smlouvě s opcí. V klubu už působil v sezoně 2005/2006, tedy i pohárovém dvojzápase s nizozemským Heerenveenem, poté působil také v Mladé Boleslavi, Žilině, polském Lubinu, Spartě Praha, u slovenské jednadvacítky a naposledy byl trenérem reprezentace Slovenska. „Pavel byl pro nás výběrem číslo jedna. Znám ho hodně dlouho, je to úspěšný trenér, který má obrovské zkušenosti z reprezentačních týmů na Slovensku. Umí také pracovat s mladými hráči a propojení mezi akademií a áčkem pro nás musí být prvořadé. Jeho nejbližším úkolem teď je pokusit se získat nějaké body, dostat se výše v tabulce a pak samozřejmě udělat kvalitní zimní přípravu,“ řekl Luděk Mikloško, šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava.

S Pavlem Hapalem přichází i zkušený asistent Jiří Neček, spolu u áčka Baníku působili právě už v sezoně 2005/2006. „Baník je v mých očích velkoklub, který má neskutečnou základnu fanoušků. Už jsem tu krásnou atmosféru kdysi zažil na starých Bazalech. Naším krátkodobým cílem je teď oživit mužstvo, aby sbíralo body a dostalo se v tabulce do vyšších pater. To teď bude naše společná práce a věřím, že i takovým vnitřním nastavením a motivací kluky přesvědčím, že dokáží dělat lepší výsledky,“ řekl Pavel Hapal.

Další články