Slavia znovu prohrála s Kluží a zkomplikovala si boj o postup. Slovácko dokonalo obrat!

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Slavie prohráli ve čtvrtém z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Kluži 0:2 a výrazně si zkomplikovali boj o postup. Pražané v soutěži podruhé za sebou nebodovali, před týdnem doma podlehli rumunskému mistrovi 0:1. Kluž dnes poslal v 11. minutě do vedení z penalty Ciprian Deac a v 84. minutě přidal pojistku Yuri Matias. Červenobílí prohráli třetí soutěžní zápas po sobě.

Slávisté dvě kola před koncem skupiny ztrácejí tři body na vedoucí Kluž. Do osmifinále přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize. Za 14 dní se červenobílí představí v Kosovu proti Ballkani.

Utkání v 26. minutě přerušila zdravotní indispozice domácího fanouška. Lékaři jej v hledišti zhruba 15 minut ošetřovali a poté zápas znovu pokračoval.

Na začátku 26. minuty se domácí gólman Simone Scuffet za stavu 1:0 pro Kluž chystal k rozehrávce od vlastní branky, rozhodčí Luis Godinho ale v tu chvíli utkání přerušil. Zdravotníci se rychle vydali k místu na straně hlavní tribuny, kde příznivec zkolaboval.

Lékaři na tribuně zasahovali necelou čtvrthodinu, hráči a diváci se snažili fanouška na dálku povzbudit potleskem. K ochozu přijela sanitka, která pak diváka odvezla ze stadionu.

»Soupeř opět udeřil z první situace, po rohu proměnil penaltu. Po pauze se přeskupili, bylo náročné se do nich dostávat. Hodně naštvaný jsem byl v Olomouci, dnes tolik ne. První poločas byl až na penaltovou situaci dobrý, po změně stran jsme ztratili střed pole. Prohráli jsme potřetí za sebou, je to velmi složitá situace. Musíme předvádět kompaktnější výkony, dobré vstupy do utkání zkrátka nestačí. Musíme zlepšit svůj výkon, hlavně produktivitu. Příště jedeme na Ballkani, kde musíme získat tři body a udržet naději na postup. To stejné musíme předvést i doma se Sivassporem,« zhodnotil slávistický lodivod Jindřich Trpišovský.

»Hrozně těžko se mi to hodnotí. Myslím, že v prvním poločase jsme hráli velmi dobře. Soupeř se nám dostane dvakrát třikrát do vápna a je z toho vždy gól. My nejsme schopni to tam dotlačit. Je hrozně těžké se s tím vyrovnat, já už nevím, co v zápase dělat víc, abychom balon do brány dostali. Musíme teď dvakrát vyhrát a doufat,« dodal útočník Stanislav Tecl.

Bez diváků = výhra Slovácka

Fotbalisté Slovácka zvítězili po obratu v Nice 2:1 a udrželi naději na postup do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Tým z Uherského Hradiště zvítězil v hlavní fázi soutěže na čtvrtý pokus poprvé. Ve skupině D sice zůstal na posledním místě, ale na třetí Kolín nad Rýnem a druhé Nice ztrácí pouze bod. Tabulku vede s osmi body Partizan Bělehrad.

Domácí šli do vedení ve 14. minutě, kdy se trefil Sofiane Diop. Hosté vyrovnali v 75. minutě díky Michalu Tomičovi. O devět minut později uviděl červenou kartu domácí stoper Todibo a z následného přímého kopu otočil skóre střídající Petr Reinberk.

Utkání se hrálo bez diváků kvůli disciplinárnímu trestu pro Nice za chování jeho fanoušků při zápase proti Kolínu nad Rýnem.

Český tým zdolal v pohárech francouzského soupeře po šesti porážkách. Nice doma v pohárech nezvítězilo nad českým mužstvem ani na třetí pokus. »Jsem hrozně rád za výhru, ale ještě víc jsem rád za naši reakci na vývoj utkání. První poločas se nám vůbec nevydařil, druhá půle byla z naší strany o hodně lepší, byť tam soupeř měl ze začátku ještě šanci. Pomohla nám střídání a změna rozestavení, vytvořili jsme si šance. Dneska nám to vychytal Filip Nguyen,« řekl kouč Martin Svědík v rozhovoru pro televizní stanici Sport 1.

* * *

CFR Kluž – Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 11. Deac z pen., 84. Matias. Rozhodčí: Godinho – Teixeira, Almeida (všichni Portug.). ŽK: Boateng, Yeboah, Cvek – Olayinka, D. Jurásek, Traoré, Oscar, Masopust, Ousou, Trpišovský (trenér).

Kluž: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora – Deac (46. Cvek), Boateng (89. Hoban), Muhar, Roger (89. Petrila) – Yeboah (78. Malele), Janga (65. Braun). Trenér: Petrescu.

Slavia: Kolář – Kačaraba (70. Ewerton), Ousou, Oscar – Olayinka, Tiéhi (86. Kričfaluši), Traoré (70. Masopust), D. Jurásek – Usor (86. M. Jurásek) – Sor (59. Lingr), Tecl. Trenér: Trpišovský.

Ballkani – Sivasspor 1:2 (1:0)

Branky: 36. Armend Thaqi – 72. Arslan, 81. Angielski.

1.Kluž42114:27
2.Sivasspor42117:67
3.Ballkani41128:94
4.Slavia Praha41124:64

OGC Nice – 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)

Branky: 14. Diop – 75. Tomič, 87. Reinberk. Rozhodčí: Griffith – Edwards, Bryant (všichni Wal.). ŽK: Dante – Duskí, Sinjavskij, Kozák, Nguyen. ČK: 84. Todibo (Nice). Bez diváků.

Nice: Schmeichel – Todibo, Dante, Viti – Lotomba, Lemina, Thuram, Bryan (80. Bard) – Pépé, Delort (80. Brahímí), Diop (63. Laborde). Trenér: Favre.

Slovácko: Nguyen – Tomič, Daníček, Kadlec, Kalabiška (72. Holzer) – Havlík, Trávník (46. Kohút) – Brandner (46. Reinberk), Petržela (46. Sinjavskij), Duskí – Mihálik (82. Kozák). Trenér: Svědík.

Partizan Bělehrad – Kolín nad Rýnem 2:0 (1:0)

Branky: 15. Diabate, 52. Ricardo Gomes.

1.Partizan Bělehrad42207:48
2.Nice41214:45
3.Kolín nad Rýnem41125:64
4.Slovácko41127:94

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy