V Teplicích proběhlo zasedání Česko-saské regionální pracovní skupiny. Policisté řešili mimo jiné i aktuální téma migrační krize
Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - V Teplicích proběhl ve dnech 11. a 12. října 2022 desátý ročník zasedání Česko-saské regionální pracovní skupiny. Zasedání se uskutečnilo v areálu Lázní Teplice a policisté na něm řešili aktuální témata jako je například migrační krize nebo stav vyšetřování vzniku požáru v Hřensku. Zároveň slavnostně ocenili své kolegy.

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje pořádalo ve dnech 11. a 12. října 2022 10. zasedání Česko-saské regionální pracovní skupiny, které se uskutečnilo v areálu Lázní Teplice. Pracovní skupina zaštiťuje přeshraniční spolupráci Krajských ředitelství policie Libereckého, Ústeckého a Karlovarského kraje s Ředitelstvím Spolkové policie Pirna a s policejními útvary saské policie, zejména Policejním ředitelstvím Drážďany, Chemnitz, Görlitz, Zwickau, Lipsko, Zemským kriminálním úřadem Sasko a Policejním správním úřadem Sasko, jakož i Prezidiem pohotovostní policie Sasko a Vysokou školou saské policie.

Regionální pracovní skupina na svých pravidelných zasedáních hodnotí a plánuje společné aktivity, jakož i stanovuje hlavní směry vzájemné spolupráce s ohledem na aktuální bezpečnostní problémy a priority. Na 10. zasedání se kromě tradičního hodnocení činnosti pracovních podskupin stala stěžejním tématem problematika aktuální migrační krize, diskutovalo se o možnostech a způsobech jejího řešení. Zazněl i příspěvek o stavu vyšetřování vzniku požáru v Národním parku České Švýcarsko, probíraly se výsledky a možnosti vzájemné spolupráce při jeho objasňování. Vedoucí obou delegací podepsali koncepci, která má přispět ke zkvalitnění dalšího vzdělávání policistů na obou stranách hranice v oblasti česko-německé policejní spolupráce. Skupina se usnesla na plnění dalších konkrétních úkolů a stanovila pořadatele příštích zasedání.

V rámci tohoto zasedání rovněž proběhlo slavnostní ocenění prezidentů Policie Sasko a Spolkové policie, kteří dlouhodobě a výrazně přispívají k vytváření dobré spolupráce s Policií ČR. Z rukou náměstka policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Tomáše Kubíka a ředitele Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Mgr. Jaromíra Kníže si oceňovaní převzali medaile I. a III. Stupně.

Medaili policejního prezidenta III. stupně, jako uznání a ocenění za spolupráci s Policií ČR v oblasti zajišťování bezpečnosti a boje s kriminalitou v rámci mezinárodní spolupráce si převzal/a: Sonja Penzel (prezidentka Zemského kriminálního úřadu Sasko), Manfred Weißbach (policejní prezident PD Görlitz), Frank Niechziol v zastoupení za oceněného André Hesse (prezident Ředitelství Spolkové policie Pirna).

Medaili policejního prezidenta I. stupně, jako uznání a ocenění za spolupráci s Policií ČR v oblasti zajišťování bezpečnosti a boje s kriminalitou v rámci mezinárodní spolupráce si převzal Dr. Jörg Michaelis (prezident Policejního správního úřadu Policie Sasko).

Na závěr se všichni zúčastnění rozloučili s ředitelem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Ing. Ondřejem Musilem a ocenili jeho dlouholetý přínos v rozvoji Česko - saské spolupráce. Z rukou vedoucího saské delegace si převzal ocenění. Tento akt proběhl na základě jeho ukončení služebního poměru ke konci roku 2022.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru