Jak získal své bohatství miliardář Jim Walton

14. Říjen 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16810

Říká se, že peníze hýbou světem. Je na tom snad něco, o čem bychom mohli pochybovat? Rozhodně ne, víme, že právě velká část milionářů a miliardářů totiž vlastní velké společnosti, které přichází s takovými nápady, jež nám každodenně ulehčují náš život. Každý z miliardářů, kteří jsou po světě známí, je ale něčím jedinečný – především se každý z nich dostal ke svému bohatství jinak, a všichni jedinečně. V našem novém speciálu si představíme ty nejznámější z nich, o kterých vám přineseme jak důležité informace, tak zajímavosti, na které jste se určitě vždy chtěli zeptat. Poznejte v dnešním článku život a úspěchy Jima Waltona.

U žádné slavné osoby se rozhodně neobejdeme bez trochu té historie. Jim Walton pochází z Newportu, narodil se jako třetí syn Sama Waltona. Ano, toho Sama Waltona, který založil Walmart. Už na Bentonville High School, kde studoval, se projevil jeho vůdčí talent, neboť se stal prezidentem své třídy. Následně ještě získal bakalářský titul na University of Arkansas.

Technologie nám za určitých okolností ušetřila peníze, ale skutečně nám umožnila pokrýt příběhy z míst, kam bychom se v minulosti nedostali,“ Jim Walton.

Walton začal pracovat jako člen správní rady ve velké firmě Walmart a zastával zde pozici člena výboru pro strategické plánování a pozici člena finančního výboru. Společně se svými sourozenci dnes v této firmě vlastní asi polovinu jejích akcií. Své křeslo v radě ale už roku 2016 předal svému synovi. Kromě toho ale působil jako generální ředitel Arvest Bank a předseda novinové firmy Community Publishers.

Rodina Waltonova nevlastní pouze velké prosperující firmy, ale i Walton Family Foundation, v rámci níž se rodina snaží zlepšit podmínky vzdělávání, ochranu řek a komunit. A právě Jim Walton věnoval Walton Family Foundation značné dary.

Dnes bydlí spokojeně se svou manželkou v Bentonville v Arkansasu, kde také vychovatel čtyři své děti.

  • Čistá hodnota jmění Jima Waltona: 57,8 miliard dolarů
  • Pořadí v žebříčku nejbohatších lidí světa: 16. místo

Existuje kritické množství vysokorychlostních internetových připojení, takže video je pro uživatele dobrým zážitkem. A to znamená, že může být kritické množství pro inzerenty, Jim Walton.

  • Waltonovi jsou považováni za nejbohatší rodinu na celém světě.
  • Jim se během svého života naučil pilovat letadlo.
  • Syn Jima Waltona Steuart Walton se stal první osobou ze třetí generace velké rodiny Waltonů, jež se připojil k práci v rodinné firmě.