Můj čas na kafíčko

Manželka Martina Štěpánka ho měla původně jen dohodit kolegyni!

Můj čas na kafíčko

Životní osudy manželské dvojice poznamenaly emigrace a zdravotní potíže.

Takové drsné zkoušky, jaké museli ve svém životě podstoupit Martin Štěpánek (†63) a Jaroslava Tvrzníková (82), by mnohé jiné vztahy nevydržely. Jako dvě silné osobnosti spolu zůstali v dobrém i v tom špatném.

Zatímco Martin Štěpánek (†63) měl celkem jasno, že půjde ve šlépějích slavného otce Zdeňka (†71), Jaroslava Tvrzníková (82) nejprve snila o studiu archeologie. Také jejím osudem se ale mělo stát herectví, a to už od mládí.

V prvním filmovém zpracování románu Robinsonka si zahrála hlavní roli jako šestnáctiletá. Následovaly další role, studium na DAMU a v pětadvaceti letech nastoupila do Národního divadla.

Málem se do roka rozvedli!

Právě ve Zlaté kapličce se Jaroslava seznámila s Martinem Štěpánkem. Ten byl o sedm let mladší a jako student v divadle hostoval. Ve hře Strakonický dudák si oba zahráli ústřední dvojici, Švandu a Dorotku. Bylo z toho

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden