Serie A - preview 10. kola: AS Řím se vrací na pohárové příčky

15.10.2022, 08:55, aktualizováno 17.10.2022, 09:49
Previews
Jose Mourinho (© AFP)
AS Řím bude plnit roli favorita proti Sampdorii, pokud se mu to podaří, vrátí se na pohárové příčky. Zabrat potřebuje Fiorentina, která se po dvou zápasech bez bodu představí na půdě Lecce...
UC Sampdoria - AS Řím  (pondělí 18:30)
Dejan Stanković se stal teprve před nedávnem novým trenérem Sampdorie a po remíze v Boloni ho čeká první představení na Luigi Ferraris v Janově. Soupeřem mu přitom bude "The Special One". AS Řím jede na Sampdorii pro třetí výhru v řadě.

Římané se na Luigi Ferraris představili naposledy v dubnu letošního roku a výsledkem byla nejtěsnější výhra. S tou by byl José Mourinho znovu spokojen, ale to "Námořníci" nebudou chtít dopustit. Zvláště, když je vede bojovník, jakým byl i na hřišti Dejan Stanković. Někdejší vynikající srbský záložník a vítěz Ligy mistrů se ujal Sampdorie po odvolaném Marcu Giampaolovi a hned ve svém prvním zápase na hřišti Boloni získal cenný bod.

"Věřím v Sampdorii. Tento týden jsme pracovali velmi dobře a kluci jsou připraveni. Společně s vedením i našimi fanoušky se můžeme zachránit. Potřebujeme ale od všech velké odhodlání," nechal se slyšet Stanković. Sampdorii čeká v pondělí křest ohněm, protože přijede ambiciózní AS Řím s trenérem Mourinhem. Právě pod jeho vedením získal Dejan Stanković v dresu Interu řadu titulů včetně Ligy mistrů.

"Mluvil jsem s ní ve videohovoru. Mám k němu jako k osobnosti velký respekt. Teď je devadesát minut a každý jdeme jinou cestou, po zápase pak budeme přátelé jako před tím. Hodně jsem se od něj naučil jak na hřišti, tak i mimo něj," prozradil Stanković.

AS Řím je v tabulce mimo první čtyřku a právě tam by se rád co nejdříve posunul. "Vlci" v posledních dvou kolech vyhráli, ale v Evropské lize to nešlape. Římané budou mít s postupem velké problémy a zatím ztrácejí na druhý Ludogorec tři body.

Sampdoria se bude muset obejít bez Winkse, De Lucy i zkušeného zadáka Murilla. To je pochopitelně pro Stankoviće nepříjemný, nikoliv však neřešitelný, problém. Ztráty počítá i AS Řím a v pondělní dohrávce mu budou scházet Darboe, Wijnaldum, Çelik, Dybala a Kumbulla.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Ferrari, Colley, Augello - Rincón, Vieira, Klece - Sabiri, Djuričić - Caputo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibaňéz - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Zaniolo - Pellegrini, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.00 - 3.74 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
US Lecce - ACF Fiorentina  (pondělí 20:45)
Co napravovat mají v italské nejvyšší soutěži celky US Lecce a ACF Fiorentina. Domácí se po poslední porážce přiblížili sestupu a bodovat na Via del Mare se přímo nabízí. Soupeřem ale bude nevyzpytatelná Fiorentina, která se ve čtvrtek naladila pohárovou výhrou v Evropské konferenční lize.

Lecce začalo v posledních kolech celkem pravidelně bodovat, ovšem série nerozhodných výsledků ho v tabulce příliš neposunula, spíše naopak. Po porážce v Římě spadlo Lecce už na šestnácté místo tabulky, nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Hosté ve čtvrtek znovu porazili skotské Hearts a pojistili si druhou příčku za vedoucím Başakşehirem. V Serii A je situace o poznání horší a Fiorentina dosud vyhrála jen dvě utkání. To je na ambiciózní celek z Florencie opravdu málo a Vincenzo Italiano bude v pondělí pod tlakem. Viole patří v tabulce až čtrnácté místo a na Lecce má jen dva body k dobru.

Fiorentina se představila na Via del Mare naposledy v roce 2020 a byla z toho výhra 3:1. S Lecce ale nemá zas tak dobrou bilanci a v pondělí se bude muset mít na pozoru.

Tři hráče postrádá jak trenér Baroni, tak i jeho protějšek Italiano. Za Lecce tedy nenastoupí zranění Askildsen s Pezzellou, zatímco Hjulmand si odpykává karetní trest. To samé platí i o Amrabatovi z Fiorentiny a na marodce zůstávají Castrovilli se Sottilem.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Bistrović, Blin, Gonzalez - Strefezza, Ceesay, Banda
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodo, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Mandragora, Barák - González, Jović, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.29 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Salernitana Calcio  (neděle 12:30)
Inter má za sebou skvělé představení ve španělské metropoli proti Barceloně, které mu dost výrazně pomohlo k možnému postupu ze skupiny. Jeho dalším soupeřem bude tým s výrazně nižším renomé, který ale rozhodně nehodlá slavnějšímu mužstvu přenechat body zadarmo.

Nerazzurri předvedli výborný výkon na slavném stadionu Camp Nou, za který se rozhodně nemusel stydět. Pravda, někdo možná v jejich výkonu viděl mnoho chyb, především zdržování v určitých pasážích hry a celkově důraz na obranu. Ale i to je součást taktiky, kterou trenér Simone Inzaghi nasadil. Inter potřeboval neprohrát, aby si udržel náskok před katalánským soupeřem, což se mu nakonec povedlo.

Fanoušci (a zvlášť ti nestranní) se dočkali výborné podívané okořeněné o mnoho dramatických momentů a šest branek. Inter navíc neměl daleko k sedmé brance, a tedy výhře, ale nakonec ztroskotal na přílišné sebejistotě mladíka Asllaniho. I tak se ale z Katalánska vracel ve velmi dobrém rozmaru. Teď už mu stačí jen porazit doma Plzeň a jeho cesta do další fáze je otevřená.

Ještě před tím se však utká se dvěma soupeři. Před Fiorentinou jej čeká hratelnější soupeř v podobě Salernitany. Tým trenéra Davideho Nicoly sice neprožívá optimální období, ale snadným soupeřem nebude. Po dlouhé době (pěti ligových utkáních) se mu minule navíc povedlo vyhrát. Poradil si s Hellasem Verona a za výhru děkoval oběma svým hrotům. První branku zaznamenal Piątek a druhou Dia, dokonce až ve čtvrté minutě nastavení.

Tím trochu utlumil řeči o výměně na postu trenéra, které poslední dobou dost sílily. Celkově se totiž angažmá trenéra Nicoly v nové sezoně nezdá jako výnosné. Salernitana posbírala dosud jen deset bodů z devíti utkání a patří jí jedenácté místo. Střelecky na tom ovšem není špatně, stejný počet branek (12) zaznamenal i AS Řím nebo Juventus!

Trenér Inzaghi doufá v to, že si jeho hráči odpočinou po náročném výletu dostatečně a také že by se Lukaku konečně mohl objevit v nominaci. Na Brozoviće s Correou si nicméně bude muset ještě počkat. Salernitana dorazí na San Siro bez Fazia s vyloučeným Radovanovićem.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Asllani, Çalhanoğlu, Gosens - Džeko, Lautaro
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Lovato, Daniliuc, Gyömbér - Candreva, Kastanos, L. Coulibaly, Vilhena, Mazzocchi - Dia, Piątek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.22 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Řím nabídne v neděli odpoledne zajímavou bitvu dvou týmů, které bychom na příčkách pro Ligu mistrů asi moc nečekali. V případě Lazia snad ještě ano, i když třetí místo je u něj vysoký nadprůměr. Forma Udinese ale rovnou bere dech.

Římané mají za sebou náročné utkání Evropské ligy, které se jim nepovedlo úplně podle představ. Trenér Maurizio Sarri před duelem se Sturmem Graz narážel na frekvenci zápasů a mluvil o tom, jak těžké je pro jeho tým podávat kvalitní výkony v tak malém časovém rozmezí. Ale přeci jen se od Lazia čekalo na jeho vlastní půdě víc než jen remíza.

Faktem ale je, že polovinu střetu muselo Lazio hrát v početní nevýhodě po vyloučení obránce Lazzariho a o výhru přišlo až sedm minut před koncem. V pořadí už druhá remíza se Sturmem znamená málo vídaný jev - všechny čtyři týmy ve skupině mají shodný počet bodů! Lazio je na třetím místě o skóre za Midtjyllandem.

Před soubojem s Udinese si Biancocelesti budou jistě chtít vzpomenout na svou ligovou formu, která je odeslala až na skvělé třetí místo. V rámci Serie A totiž Lazio vyhrálo čtyři poslední duely v řadě a ještě v každém z nich dokázalo udržet čisté konto. Naplno ale jel i jeho útok, který v těchto utkáních zaznamenal už neskutečných 14 branek! Lazio se díky tomu dostalo na druhou příčku v hodnocení nejlepšího útoku, o gól za hyperaktivní Neapolí.

Udinese na tom není tak dobře, nicméně dokáže často vytěžit z minima maximum. Dalo o dvě branky méně a o pět víc jich dostalo, avšak pořád mu to stačí na skvělou čtvrtou příčku. Tým trenéra Sottila od porážky v prvním kole s AC neprohrál a získal dvacet bodů!
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić - Milinković-Savić, Vecino, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Pérez - Pereyra, Lovrić, Walace, Makengo, Udogie - Beto, Deulofeu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.56 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - US Cremonese  (neděle 15:00)
Z Cremonese se postupně rýsuje jeden z největších favoritů na sestup a jedno kolo za kolem ztrácí stále více šancí na záchranu. Tentokrát se pojede podívat na tým, s nímž se zná z nižších soutěží. Cestuje do La Spezie.

Tamní Spezia by moc ráda napravila porážku z minulého kola. Stala se totiž další obětí rozjeté Monzy a prohrála s ní o dvě branky, aniž by sama nějakou vstřelila. To samé se jí stalo předtím proti Laziu, ale to dostala ještě o dvě branky víc. Trenér Luca Gotti má za úkol najít nové síly ve svých střelcích, kteří zatím nenaplňují očekávání. Spezia zatím dala jen sedm branek a v Serii A se jedná o druhé nejnižší číslo.

Domácí navíc dostali už sedmnáct branek a hůř je na tom v celé lize jen jeden tým. Hádáte správně, je to Cremonese s devatenácti inkasovanými góly. Alviniho tým navíc posbíral pouhé tři body, což mu stačí na předposlední místo. Zatímco Spezii chybí trojice Reca, Sala a Hristov, hosté postrádají Chirichese s Hendrym.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Ampadu, Kiwior, Nikolaou - Holm, Agudelo, Bourabia, Bastoni, Gyasi - Verde, Nzola
US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Radu - Sernicola, Bianchetti, Lochošvili, Valeri - Ascacibar, Pickel - Zanimacchia, Meitè, Okereke - Dessers
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.32 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Bologna FC  (neděle 18:00)
Neapol opět působí nezastavitelně a díky skvělým výkonům v Lize mistrů na sebe po právu strhává pozornost fotbalové veřejnosti. Poté, co si doma poradila s Ajaxem a zajistila si postup ze skupiny, ji čeká soupeř mnohem hratelnější. Pod Vesuv přijede v neděli odpoledne Bologna.

Opojná šňůra Neapole pokračuje a Partenopei drtí jednoho soupeře za druhým. Sérii výher v řadě natáhli Partneopei v rámci všech soutěží už na číslo devět, což je prostě úctyhodné. Kromě zápasu se Spezií to navíc nikdy nebyla hubená výhra s jedním vstřeleným gólem. Tuhle bilanci si Neapol pořádně vylepšuje zvlášť v Lize mistrů, kde dokázala naprosto zesměšnit obranu nizozemského Ajaxu.

Dát soupeři protřelému poháry za dva zápasy celkem deset branek je prostě kumšt očekávaný málokým. Trenér Spalletti ale dokazuje, že má svůj stroj dokonale promazaný a dává zapravdu vedení, které si věřilo i po odchodu několika ikonických hráčů. Nahradilo je mladšími, levnějšími hráči, kteří ale už teď ukazují velký potenciál. Z Kvaraccheliji se stal ofenzivní lídr, jehož umění davy milují. Raspadori dokáže rozhodovat a je na něj spolehnutí jako na schopného zakončovatele. A stoper Min-jae se tempu calcia přizpůsobil velmi rychle.

Je toho zkrátka hodně, za co si současná Neapol zaslouží pochvalu a obdiv. Spolu s Atalantou jsou to jediné dva týmy, které ještě v lize ani jednou neprohrály. Bologna je na tom opačně. A zatím jí moc nepomohla ani výměna kouče. Trenér Thiago Motta už musel překousnout porážku od Empoli a Juventusu, zatímco minule si jeho tým jen rozdělil body se Sampdorií.

Aby toho nebylo málo, tak tahoun Marko Arnautović je zraněný. Vedle něj se utkání nebude týkat ani Soumaora s Barrowem. Neapoli se proti Ajaxu zranil Anguissa a chybět bude i Rrahmani.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Östigard, Kim Min-Jae, Mário Rui - Ndombélé, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Posch, Lucumì, Cambiaso - Medel, Schouten - Orsolini, Dominguez, Aebischer - Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.34 - 14.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - AC Milán  (neděle 20:45)
Po další nepříjemné porážce s Chelsea si bude chtít spravit náladu AC Milán. Na Stadio Bentegodi v posledních letech vyhrával a tři body touží odvézt i v neděli. Hosté jsou horkým favoritem i proto, že Hellasu patří po devíti kolech sestupová příčka.

AC Milán ještě teď nemůže přijít na jméno sudího Sieberta. Německý arbitr vytasil už v 18. minutě červenou kartu pro Tomoriho a poslal šlágr Ligy mistrů do úplně jiné dimenze. Oslabené AC nakonec podlehlo anglickému mužstvu 0:2 a zkomplikovalo si postup do osmifinále. Stefano Pioli ale doufá, že to nebude mít žádné následky do ligových bojů. Rossoneri si v nich zatím vedou slušně a prohráli jen utkání s Neapolí. Minulý týden naopak ovládli bitvu s Juventusem (2:0) a zůstávají v těsném kontaktu s vedoucí příčkou.

Utkání ve Veroně bude 150. vystoupením trenéra Stefana Pioliho na lavičce Rossoneri a stane se teprve osmým trenérem, který to v Miláně dokázal. Jeho dosavadní bilance čítá 84 výher, 37 remíz a 28 porážek a samozřejmě zisk Scudetta v loňské sezoně.

Hellasu se zatím vůbec nedaří a jeho dosavadní výsledky jsou velkým zklamáním. Za devět kol posbíral jen pět bodů a tak není divu, že došlo na výměnu trenéra a Gabriela Cioffiho nahradil Salvatore Bocchetti. "Klub mě požádal o pomoc a já jsem se okamžitě a bez váhání dal k dispozici. Jsem šťastný, že jsem tuto příležitost dostal a že mohu vést tento tým. Jsem si vědom své role a mohu říci, že udělám vše, co je v mých silách, abych přispěl ke zlepšení," prohlásil na úvod Bocchetti.

Pro bývalého obránce je to první trenérská štace a jeho premiéra bude vskutku zajímavá, protože Bocchetti si střihl i krátkou epizodu v Miláně. Úkolem nového trenéra bude vnést do týmu impuls a konečně začít sbírat body. Veronský celek se v tuto chvíli nachází v sestupovém pásmu a to rozhodně nebylo předsezonním cílem. "Jsme si vědomi síly Milána. Je to tým, který hraje proto, aby znovu získal mistrovský titul. V neděli do toho dáme všechno, je to pro nás důležitý zápas," dodal Bocchetti.

Oba celky mají rozsáhlou marodku. Na straně Hellasu nezasáhnou do utkání Coppola, Dawidowicz, Ilić, Lazović, Lasagna i potrestaný Ceccherini. Dlouhý je i výčet jmen na straně AC. Připraveni stále nejsou De Ketelaere, Maignan, Florenzi, Ibrahimović, Calabria či Saelemaekers.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Hien, Günter, Cabal - Faraoni, Tameze, Veloso, Doig - Hrustić - Verdi, Henry
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Kalulu, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Tonali - Krunić, Díaz, Leao - Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.24 - 4.47 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - AC Monza Brianza  (sobota 15:00)
Empoli se zatím dočkalo jedné jediné výhry v ročníku a sestupová propast se rychle přibližuje. Ani kouzlo stadionu Carla Castellaniho nefunguje a Empoli doma už dvakrát po sobě padlo. Přiživí se na tom i fenomén z Monzy?

Toskánský celek nezažívá úplně klidné období a trenér Paolo Zanetti má o čem přemýšlet. Jeho tým dokázal zatím vyhrát jen jednou, když si poradil s Bolognou. Pak ale následovala porážka od AC Milán a minule remízové utkání s Turínem. To ho muselo hodně mrzet, protože Empoli nebylo horší a ještě minutu před koncem normální hrací doby vedlo, než na konečných 1:1 srovnal Saša Lukić.

Zanetti navíc nemůže počítat ani pro nadcházející duel se všemi hráči, schází mu Ismajli, Tonelli, Grassi a Akpa Akpro. Především ho ale musí trápit soupeřova forma. Už jsme to zmiňovali v Událostech z minulého kola - Monza se výběrem trenéra Palladina dostala do fantastické formy a desáté místo už najednou nevypadá tak nereálně.

Mladý kouč sjednotil hru, dal jí řád a zároveň nechal vyniknout individuality. Monza nedostala gól postupně od Juventusu, Sampdorie a Spezie, navíc všechny tři duely se jí povedlo vyhrát.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, De Winter, Luperto, Parisi - Haas, Marin, Bandinelli - Bajrami - Destro, Satriano
AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Marì, Caldirola - Ciurria, Pessina, Rovella, Sensi, Carlos Augusto - Caprari, Mota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.43 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Ani si nepamatuji, kdy naposledy šli oba trenéři do turínského derby v tak špatném rozmaru. Domácí kouč Ivan Jurić musí najít v týmu nové sebevědomí, ale hostující trenér Allegri je na tom snad ještě hůř a čelí kritice téměř ze všech stran.

"Býci" přestali dávno být nebezpeční a pod trenérem Ivanem Jurićem se kymácí zem. Patron Urbano Cairo nemůže být vůbec spokojený s tím, co vidí. Turín totiž z posledních pěti ligových duelů vyhrál jediný, s nováčkem z Lecce, ale jinak třikrát po sobě prohrál. A nebyl daleko od čtvrté porážky za sebou, protože Empoli nad ním dlouho vedlo. Až v 90. minutě dokázal Saša Lukić srovnat a odpovědět na Destrovu vedoucí branku.

Bod z takového duelu je ale žalostně málo a trenér Jurić to moc dobře ví. Jeho tým se totiž nyní nachází až na desátém místě a celky jako Salernitana nebo Monza mu nebezpečně zatápí. Pryč je zajímavě rozehraný úvod sezony, pryč je ofenzivní síla "Býků". Dát za pět duelů jen tři branky je prostě slabota.

A trenér Jurić si je toho vědom. V rozhovoru pro Corriere dello Sport prohlásil: "Máme momentálně velký problém zakončovat naše akce. Není to o tom, že bychom se do nich nedostali nebo si neuměli poradit. Ale často panikaříme a volíme velmi špatné zakončení. Na tréninku se do vcelku daří, ale v ostrém zápase vypadáme, jako bychom se nic nenaučili. Máme svázané nohy a nejde nám to. Přesto věřím, že díky usilovné práci se zvedneme."

I když by to pro Turín bylo skvělé, právě v derby to asi ještě nepůjde. Turín totiž se svým slavnějším a movitějším bratrem vůbec hrát neumí. Od roku 2015 ho totiž neporazil a dvakrát po sobě to zvládl naposledy v roce 1995. Takže není těžké si spočítat, jak dlouhou dobu Turín průměrně potřebuje na jeden vydařený duel.

Pravda, derby mnohokrát nerozhoduje to, kdo je favorit. Někdy ani aktuální forma, jako spíš jednotlivosti, větší zaujetí pro hru a individuální kvalita. Jenže ani v těchto atributech není současné Juve silné. Kritika se rojí ze všech stran a jejím cílem je jak trenér Allegri, tak hráči, ale taky vedení.

"Stará dáma" nedělá svému renomé vůbec čest a začíná se propadat jak v Itálii, tak v pohárech. V nich dokonce zaznamenala už třetí porážku v řadě a její postupové šance se snížily na nepatrná procenta. Na hráčích není vidět chuť ani energie, opory selhávají. Zaberou alespoň v derby?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Lazaro, Lukić, Linetty, Vojvoda - Vlašić, Radonjić - Sanabria
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bonucci, Bremer, Alex Sandro - Rabiot, Locatelli, Paredes, Kostić - Milik, Vlahović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 2.96 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - US Sassuolo  (sobota 20:45)
Atalanta ještě ani zdaleka nevzdává boj o první příčku a opět hodlá využít většího času k odpočinku oproti svým tradičním rivalům. V sobotu večer se do Bergama vypraví Sassuolo, které v minulém kole proti dalšímu velkému jménu calcia tvrdě narazilo.

Orobici mají k minulému kolu taky několik výtek. Po dvou náročných duelech s AS Řím a Fiorentinou, které Atalanta zvládla na jedničku, aniž by inkasovala jedinou branku, dostala minule hned dvě. Jejím soupeřem přitom nebyl žádný pohárový účastník, ale Udinese. "Zebrám" se v úvodu sezony nebývale daří a potvrdily to i s Atalantou. S ní sice prohrávaly už o dvě branky, ale díky svým skórujícím obráncům se radovaly z bodu.

A trenér Gasperini z toho velkou radost opravdu neměl. "Vedli jsme o dvě branky a takový stav bychom měli být schopní udržet proti kterémukoli týmu. Jenže jsme se nechali zatlačit do obrany a po první inkasované brance jsme zpanikařili. Počínali jsme si nervózně další gól dlouho visel ve vzduchu. Do takové situace jsme se vůbec neměli dostat. Smekám před Udinese, ale tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát."

Atalanta nebude opět kompletní, v duelu se Sassuolem jí totiž chybí celá řádka opor. Jednak zranění hráči jako Musso, Djimsiti, Palomino, Toloi, Zappacosta, Zapata. Kromě nich se ale vykartoval i obránce Hateboer. Hostům schází Müldür, Defrel a Traoré, ale Domenico Berardi už se zapojil do tréninku.

Italský útočník chtěl nastoupit už do minulého utkání s Interem, ale zranění mu to ještě nedovolilo. Sassuolo prohrálo o jednu branku a nepomohl mu ani zásah Frattesiho. Momentálně jsou Neroverdi na devátém místě a chtějí překonat smůlu, která je v Bergamu potkává. Od roku 2014 se jim tady totiž nepovedlo vyhrát.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Zortea, Okoli, Demiral, Soppy - De Roon, Koopmeiners - Malinovskyj, Éderson, Lookman - Muriel
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Rogério - Frattesi, M. López, Thorstvedt - Laurientè, Pinamonti, Ceide
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.22 - 5.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol972022:723
2.Atalanta Bergamo963014:521
3.SS Lazio962121:520
4.Udinese Calcio962119:1020
5.AC Milán962118:920
6.AS Řím961212:919
7.Inter Milán950416:1415
8.Juventus FC934212:713
9.US Sassuolo933311:1012
10.Turín FC93248:1111
11.Salernitana Calcio924312:1410
12.AC Monza Brianza93159:1410
13.ACF Fiorentina92347:119
14.Empoli FC91538:118
15.Spezia Calcio92257:178
16.US Lecce91448:117
17.Bologna FC91448:147
18.Hellas Verona91268:175
19.US Cremonese90367:193
20.UC Sampdoria90365:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Koukat na ty lemry nebudu

Reagovat
LesyJePan

Doprdele

Reagovat
Furia Ceca

Mě bude bohatě bolet sestřih.

Reagovat
Il Architetto

1:1

Reagovat
GEGE

Tak pro Leaa prý návrh 5 mega ročně + doplacení dluhu Sportingu...to zní jako fér nabídka tak uvidíme...

Reagovat
Furia Ceca

Toho musíte udržet. Jestli ho uvidím v PSG, tak už... radši nic

Reagovat
Kaka14

Keď to budú zase naťahovať do vtedy, kým nezačne okolo neho krúžiť PSG alebo Chealse tak sa nikdy neposunieme vyššie …. Chce 7M + ten dlh …. Tak mu to dajma, kým príde niekdo s dvojnásobnou ponukou…. uz sme sa mohli poučiť po tých 3 hráčov čo odišli ….

Reagovat
LesyJePan

5 je strasne malo, na to sa vysere. Nechapem preco nedame tých 7 ako ziada. Je to nas jednoznacne najlepsi hrac. Bez neho spravime 2 kroky späť. Navyše o neho bude zaujem a ked sa predlzi tak ho neskor za tych 100 mega mozeme predat myslim v pohode.

Reagovat
Kaka14

Najmä má rovnakého agenta ako Sanchez a vieme ako to dopadlo v lete, keď sme to naťahovali ….

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Yanek
Reagovat
10

pro mě do roku 1999

Reagovat
Pipo123

Pičo najlepší soundtrack potom ešte 2001 bol super

Reagovat
Pipo123

*2002

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zamlada

Reagovat
zurix_new

tak to je paráda

Reagovat
Airus

Cože?! Allegri... Obrana... Rabiot? WTF?! Tohle už ani není trolling, to prostě zkouší co vydržíme

Reagovat
Il Architetto

4 3 3

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, Cristante na stoperu byl "majstrštyk", ale toto je jiný level.

Reagovat
Airus

Aha tak prý je to 352. Což, jestli je pravda, by mohlo pomoct naší kreativní hře... Možná

Reagovat
M11

Pozitiva tam jsou.. s Haifou jsme uz davno prohravali

Reagovat
10

dokážu si reálně představit, že zápas Stoke proti Burnley bude mít lepší technickou kvalitu...to je neskutečný, jaký kopyta v tom týmu hrajou

Reagovat
danko10

Vlahovic odementnel, ako Tammy.

Reagovat
10

Já u něj mám očekávání už tak nízko, že mi úplně stačí aspoň 1 zpracovanej a dobře rozehranej míč za zápas. Ale nevzpomenu si, kdy se mu to naposledy povedlo...

Reagovat
Furia Ceca

A to nás stál jenom 70 mega + jsme kvůli němu odepsali Kulusevskího s Dybalou

Reagovat
10

Mirettiho za tu penaltu odepsal, nebo co to zase zkouší?

Reagovat
Melchior

4 na jednoho a oni vlastně ani nezakončí

Reagovat
M11

Je to trapne to porad opakovat.. ale tohle jsou o parnik nejvetsi srance.. co jsem kdy zazil..

Reagovat
10

s přehledem...každou sezonu horší už po dobu asi 5 let

Reagovat
Il Architetto

Střídej imbecile!

Reagovat
M11

DUSAAAAAAAAAAAAAAAAAN !!!

Reagovat
Pipo123

Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Marusic - Milinkovic, Cataldi, Vecino - Anderson, Immobile, Zaccagni

Reagovat
Pipo123

7 talianov v základe, to som v Laziu nevidel strašne dlho

Reagovat
GEGE

Aspoň někdo jinak je to dost tragédie...

Reagovat
10

včera v turínským derby 2 Italové na hřišti od začátku, Toro 0, Juve 2

Srbů tam bylo 5...

Reagovat
Pipo123

To Udine je taký West Ham, strašne zle sa proti ním hraje, fyzicky sú na tom výborne

Reagovat
mastakillah

Juan

Reagovat
mastakillah

Chucky

Reagovat
mastakillah

Opět skvěle Kvara

Reagovat
mastakillah

Reagovat
mastakillah

Osimheeen

Reagovat
LesyJePan

Giroud ma zmluvu už len do konca sezony?

Reagovat
fRRR

jo, ale prej se s nim vyjednava o rocnim prodlouzeni...

Reagovat
LesyJePan

Potrebujeme spolahliveho hrotaka a Giroud nim nie je.

Reagovat
Kaka14

Hádam sa bude viacej striedať s Rebicom…. Lebo už vidno jeho vytazenost a Rebica je škoda na lavicke…. Včera ukázal, že v rozhodujúcich momentoch vie stále niečo vymyslieť ako včera nahrávku na Tonaliho …. A Origi má zatiaľ vôbec nepresvedčil

Reagovat
GEGE

Otřesný poločas... Giroud opět sám na gólmana a zase netrefí ani bránu...

Reagovat
fRRR

jeden z nejhorsich za sezonu urcite.

Reagovat
LesyJePan

Nuda jak sviňa

Reagovat
fRRR

SANDRO <3

Reagovat
maras93

Krása Sandro

Reagovat
AC.Milan

Adam Driveeeer, ještě Divoch pojď konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojďme, Pelle ve "své" roli, dva hroty, Mady v základu, Stephan na křídle. Nic moc ofenzivnějšího by asi Mou nedal dokupy aktuálně, na lávce je do hry dopředu vlastně jen Nico a Eldor. Daje!

Reagovat
Largo

Kupodivu odvazna sestava, necekal jsem to.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité bude pojetí hry

Ale něco mi říká, že to bude poločas nahoru dolů.

Reagovat
Largo

Daje!!!

Reagovat
10

tohle je tak debilní pravidlo neřeknu, kdyby to aspoň trošku změnilo dráhu míče, nebo to něco ovlivnilo, ale tohle?

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně na hovno, balon se vychýlil tak o milimetr, kdyby nebyl Pelle kopyto, ani by se to nepřezkumovalo..

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Je to dementni no. Ale podle soucasnejch pravidel zrejme obhajitelny.

Reagovat
10

Abraham 2. rok v Itálii a ptá se Ferrariho "me?"

Reagovat
smazaný uživatel

100% pasivní. Všechny získané míče odkopáváme jak v 95. finále Ligy mistrů za tohoto stavu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Malo to nejaké parametre len prvých 10 minút, kedy sme hrali vo vyššom tempe a pressingu, vytvárali na Sampu tlak a k ničomu ich nepúšťali. No a dobrú pol hodinu to už je iba čakanie na nejakú blbosť. S Camarom hrá ten stred ďalej od seba - v podstate je akoby hral tú mezzalu. Cristante je tým pádom na isté veci sám a znova predvádza ten svoj downovský výkon.

Nepáči sa mi Belotti, v Európe sa zatiaľ javí oveľa lepšie. Naopak Tammy mal pár dobrých vecí, dobrý pohyb.

Sú tam isté záblesky, že ten team dokáže spraviť akciu, vytvárať tlak, hrať dynamicky, ale potom sa stiahne a len sa to znažíme prežiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Pellegrini Abraham dolů, do hry Bove a Zaniolo.

Humpolácký fotbal.

Reagovat
10

Myslím, že letos už Dorie tomu pádu do Serie B neunikne, tam není vůbec nic.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Dať jeden gól Sampdorii aj to z penalty, tak tomu sa hovorí útočná sila.

Reagovat
GEGE

Samp - Roma neskutečná tragédie... V neděli barák na Neapol

Reagovat
Pharrell

Přímo katastrofa ale i tak Zaniolo kdyby měl formu mohl dát klidně i 3 góly no

Reagovat
LeonardoUžoa

Harry kurva Winks je v Sampdorii. Viděl jsem vše.

Reagovat
Pharrell

Jj na hostovačce ze Spurs

Reagovat
Slejdy

Hrozný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele