InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Souboj o druhé místo zvládlo Hradiště. K poražení Táborska stačila jediná branka

Táborská brankářka Veronika Pěchová likviduje balon ze standardní situace. Na někdejší spoluhráčku Alexandru Šimákovou měla drobný náskok, jeden míč v její síti při souboji s Hradištěm ale přece jen skončil – 0:1. , Autor: Josef Janda

Táborská brankářka Veronika Pěchová likviduje balon ze standardní situace. Na někdejší spoluhráčku Alexandru Šimákovou měla drobný náskok, jeden míč v její síti při souboji s Hradištěm ale přece jen skončil – 0:1.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Sobotní zápas 7. kola divize žen mezi Táborskem a Hradištěm nabídl zásadní okamžiky hned v první dvacetiminutovce. Do první vyložené šance se dostaly domácí hráčky už po deseti minutách. Karolína Kvapilová se mohla cítit na hlavním stánku klubu v táborské Kvapilově ulici jako doma a byla velmi blízko vedoucí brance. Kvapilová postupovala na brankářku Grecmanovou sama, prostřelit ji ovšem nedokázala. Hradiště pak využilo chyby domácího celku při rozehrávce směrem na střed, kde se hostující fotbalistky zmocnily zadarmo míče. Po rychlé zteči si Barbora Němečková věděla v 18. minutě rady a poslala gólmance Pěchové balon k tyči – 0:1.

 

Od prvního gólu přibývaly už jen žluté karty. Každé z družstev si vysloužilo dvě, navíc dvě domácí hráčky odnesly tvrdou hru zraněním v oblasti žeber, respektive poraněným kotníkem. V barvách Hradiště nastoupily dvě fotbalistky, které v minulosti působily v Sokole Sezimovo Ústí, z něhož několik hráček nastupuje právě za Táborsko. Alexandra Šimáková se významně snažila pozlobit domácí defenzivu, Martina Hliňáková navlékla proti svým někdejším spoluhráčkám dokonce kapitánskou pásku.

Domácí trenérka Lenka Marešová viděla vyhrocenost zápasu právě v tom, že proti sobě nastoupily bývalé spoluhráčky. Trenérka Hradiště Lucie Mužíková byla opačného názoru, nicméně mírně aktivnější hostující tým vstřelit branku Táborsku nepovolil a odvezl z Tábora cenné vítězství 1:0. Hradiště díky tříbodovému zisku nedovolilo Táborsku obsadit stříbrnou pozici.

V příštím kole jede Táborsko v sobotu 22. října do Domažlic, Hradiště hostí v tentýž den od 15 hodin Klatovy.

FC Táborsko – TJ Hradiště 0:1 (0:1), branka: 18. Němečková, rozhodčí Ovčáček – Čamra, Třešňák, ŽK (2-2): 21. Horáková, 54. Tichá – 34. Němečková, 75. Janovská, 50 diváků.

Táborsko: Pěchová – Kvapilová, Matoušková, Mrázková, S. Tichá, Čechová, Marešová, Bálková, Horáková, Kubů, Macková. (A. Tichá, Čančurová, Dvořáková, Rybáková).

Hradiště: Grecmanová – Boorová, Jamburová, Šimáková, Janovská, Suková, Pletková, Němečková, Smolová, Hliňáková, Sitterová. (Lexová, Vojtěchovská, Vlková, Valhodová, Kálalová).

Ve středečních novinách si přečtete k duelu Táborska s Hradištěm další podrobnosti.

Trenérka Táborska Lenka Marešová zhodnotí zápas i tvrdou hru, promluví také o dosavadním průběhu divizní sezony.

Trenérka Hradiště a zraněná kapitánka Lucie Mužíková zmíní důležitost utkání a prozradí, proč byl její tým lepší.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace