Inspirativní život herečky Betty White a její recept pro dlouhý a šťastný život

Přidat na Seznam.cz

Je téměř nemožné sestavit správnou kombinaci slov, která by spravedlivě vystihla úspěchy oblíbené Betty Whiteové. Herečka, komička, spisovatelka, aktivistka, moderátorka rozhlasových a talk show a producentka White byla ikonou popkultury více než 80 let.

Je známá především díky svým hereckým rolím v různých amerických sitcomech, jako jsou „The Golden Girls“ a „The Mary Tyler Moore Show“. Byla také známou a soucitnou aktivistkou za práva zvířat. Svůj život zasvětila záchraně ohrožených druhů a zlepšování kvality života zvířat v losangeleské zoologické zahradě.

Betty White zemřela 31. prosince 2021, pouhé dva týdny před svými 100. narozeninami. Po dlouhém životě plném neuvěřitelných úspěchů se mnozí často ptali: jaké je její tajemství? Den před jejím odchodem se publicista White podělil o prohlášení o jejím dlouhém a naplněném životě, které v několika krátkých řádcích vystihuje podstatu toho, kým byla.

„Vždycky jsem byla optimistka a optimismus jsem zdědila po mámě. A toho se budu držet,“ řekla. Na počest nadhledu White, která měla sklenici napůl plnou a díky němuž prožila 99 výjimečných let s grácií, se ponořme do jejího tajemství dlouhého a šťastného života.

Optimismus – její klíč pro šťastný život

Betty White zasáhla do života každého, koho potkala, včetně celebrit, s nimiž pracovala na mnoha televizních a filmových scénách. Ještě před jejím srdcervoucím odchodem se několik celebrit podělilo o pocity lásky k této americké ikoně a zároveň potvrdilo vyznání, že její optimistická nálada je základem dlouhého a šťastného života. Herec Ted Danson, který s Whiteovou spolupracoval na projektech na ochranu oceánů, řekl, že Whiteová vyzařovala do světa tolik světla.

„Není to tak, že by byla jen veselá osoba. Každý den se probudí a rozhodne se taková být.“ Herec ze seriálu Na zdraví dodal: „Myslím, že vede velmi cílevědomý život.

White dala najevo, jak důležité je nebrat se příliš vážně, což znázorňuje její slavný citát:

„Záleží na vašem pohledu na život. Když se budete brát s nadhledem a nebudete se brát příliš vážně, poměrně brzy najdete humor v našem každodenním životě.“

Její odkaz soucitu a laskavosti vedl její fanoušky k tomu, že po jejím odchodu vytvořili výzvu Betty White, která vyzývala účastníky, aby přispívali organizacím, které Whiteová prosazovala, jako jsou zvířecí útulky a záchranné operace.. Do jejích 100. narozenin, které by oslavila 17. ledna 2021, se v rámci #BettyWhiteChallenge podařilo vybrat téměř 900 000 dolarů – důkaz, že život Whiteové byl nejen dlouhý a šťastný, ale také inspirativní.

Zdroje: The list