Ústí nad Labem – Po dalším úspěšném zápase, kdy se ústecký celek utkal s Pískem, jsme vyzpovídali Martina Berčíka, autora dvou branek a jedné asistence. Jak se mu hraje po boku zkušenějších hráčů a co bude podle něj klíčové v dalším zápase? To nám prozradil v pozápasovém rozhovoru.

Martine, jak byste zhodnotil utkání s Pískem?

Z naší strany to bylo zodpovědné už od první minuty. Vlétli jsme do zápasu a soupeře jsme k ničemu nepustili. Průběh první třetiny určil celý zápas. Byly chvíle, kdy jsme z naší hry lehce upustili. Byly tam i nějaké menší chyby, ale povedlo se nám to uhlídat.

V zápase jste dokázal vstřelit dvě branky, popsal byste nám je?

První branka ukázala, jak skvěle nám funguje první lajna. Máme skvělé načasování. Nebylo to pro mě nic složitého. Podruhé jsme opět ukázali skvělou souhru, díky čemuž jsem neměl žádný problém při zakončování.

Vaše lajna řádila, jak se Vám hraje s takovými hráči, jako je například Jaroslav Roubík nebo Jan Rudovský?

Vedle Jardy (Jaroslav Roubík pozn. redakce) jsem pociťoval zprvu trému, protože má více zkušeností než já. Ačkoli se občas ještě v něčem hledáme, tak jsme si velmi sedli. Oba jsou samozřejmě zkušenější, takže si stále zvykám, ale na výsledcích je vidět, že jsme sehraní.

V příštím zápase zajíždíte do Vrchlabí, jaký bude hlavní klíč k úspěchu?

Zodpovědnost, jednoduchá hra, podobně jako v zápase s Pískem a v zápase s Táborem. V první řadě musíme myslet na obranu a poté hrát dopředu. Jsme velmi schopní hráči, a to nám pomůže k dalším úspěchům.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže