Úspěšná rekonstrukce krytého bazénu v Opavě

blank

Bazén má nový obklad a osvětlení. V Opavě se vzhledem k jeho stáří dlouhodobě hovoří o vybudování aquaparku a diskutuje se o různých možnostech výstavby. Jiný plavecký areál zatím Opavané k dispozici nemají. 

„Nejdůležitější byla kompletní výměna obkladu bazénové vany, ten už byl opravdu v havarijním stavu. Zároveň došlo k odstranění závad elektroinstalace, které vzešly z provedené revize,“ řekl Martin Girášek, náměstek Technických služeb Opava, které Městské lázně spravují a ujaly se rekonstrukce.

Výměna obkladu vany bazénu vyšla i s novým krycím roštem odtokového kanálu na necelých 1,7 milionu korun. Prostřednictvím oprav elektroinstalace, které stály více než 860 tisíc korun, dostaly bazénová část, šatny, vestibul, sprchy a bufet nové osvětlení. Dále byl vyměněn rozvaděč úpravny bazénové vody. Za zhruba 45 tisíc se opravily startovací bloky.

Městské lázně nabízí téměř v centru města plavecký bazén s délkou 25 metrů, ale také očistné a parní lázně, pedikúru, masáže či saunu. Plavání pro veřejnost nemá v současnosti stanovený hodinový rozvrh. Ten se tvoří vždy týden dopředu a je k dispozici na stránkách technických služeb.

Scroll to Top