Hodí se k sobě znamení Vah a Štíra?

Přidat na Seznam.cz

Štír a Váhy se k sobě nečekaně hodí. Nikoho nepřekvapí, že Váhy milují honičky a lpění není zrovna jejich parketa. Ať už jako přátelé, na schůzce nebo ve vážném vztahu se Štírem, kterému vládne Pluto, se Váhy dozvědí více o hlubinách své duše. Otázkou je, jak daleko jsou Váhy ochotné zajít, než dosáhnou svého limitu.

Osobnostní rysy Vah a Štíra

Přestože tato dvě znamení stojí ve zvěrokruhu vedle sebe, nemohou být rozdílnější. Váhy jsou proměnlivé vzdušné znamení a Štír je pevné vodní znamení – to znamená, že tato dvě znamení vidí svět zcela odlišným způsobem. To však neznamená, že spolu nevycházejí!

Ve skutečnosti obě sdílejí důležitou vášeň: Lásku k drbům. Společenské Váhy jsou vždy v centru dění, zatímco ostražitý Štír raději zůstává stranou a pozoruje. Společně zjistí každou věc, která se na večírku děje, a vzájemně se zasvětí do podrobností u skleničky poté, co všichni ostatní odejdou domů.

Váhy jsou známé tím, že jsou nezávazné nebo dokonce vznětlivé, zatímco Štír je až děsivě cílevědomý, jakmile se pro něco rozhodne. V nejhorším případě bude Štír považovat Váhy za povrchní a Váhy za příliš vážné – v nejlepším případě však mohou Váhy povzbudit Štíra, aby trochu vystoupil ze své ulity, a Štír může vyzvat Váhy, aby šly trochu hlouběji do svých oblíbených témat.

Váhy a Štíři jako přátelé

Těmto dvěma se jako nejlepším kamarádům nadmíru daří. Intelekt Vah a jejich nadání vést skvělé rozhovory umožňují Štírovi otevřít se a vystoupit ze svého stínu. Komunikace bude jejich záchranou, i když si nemusí vždy rozumět. Někdy je důležité komunikovat hodně – dokonce až přehnaně -, aby nevznikl prostor pro nedorozumění a nepochopení. Koneckonců nedorozumění mohou vést k neshodám, kterým by ani Štír, ani Váhy neradi čelili tváří v tvář.

Pronikavá, ale zároveň pečující podstata Štíra umožňuje jejich nejlepšímu partnerovi ve Vahách cítit se bezpečně a být ujištěn, že ať se děje cokoli, Štír tu bude vždy pro ně. Majetnická povaha Štíra může společenské Váhy občas odradit, protože Váhy rády poznávají nové lidi a vytvářejí nové zážitky. Když však dojde na vzájemnou podporu, přirozená kreativita Vah i Štíra se navzájem povzbuzují k tomu, aby se věnovali svým daným talentům, a vyzývají jeden druhého, aby přemýšleli nestandardně.

Sex mezi znamením Vah a Štíra

Pokud si tito dva zvolí cestu přátel s výhodami, je to pro Váhy jen zábava a hra. Bohužel pro Štíra se přátelství s výhodami prostě nehodí. Vodní znamení Štíra intuitivně rychle ví, co přesně chce, takže delší namlouvání je pro něj příliš náročné. Štír je typ znamení, kterému jde o všechno, nebo o nic. Nic víc, nic míň.

Jakmile se však Váhy a Štír setkají v ložnici, oběma se zatají dech a zapomenou na své nezdary či neshody. Přirozená smyslnost Vah, kterým vládne Venuše, strhne intenzivního Štíra k tomu, aby chtěl víc. Intenzivní oční kontakt Štíra při sexu umožňuje Váhám cítit se plně viděny, díky čemuž se Váhy snáze podřídí a dovolí Štírovi, aby je uspokojil od hlavy až k patě.

Jakmile v ložnici vychladne pára, Štír se do svého partnera ve Vahách zamiluje hlouběji a hlouběji, takže přátelství s výhodami bude o něco komplikovanější, než si Váhy mohly naplánovat. Jakmile jsou city Štíra silně zainvestovány, životnost příležitostného sexu a jednorázových schůzek je velmi krátká.

Zdroj: Cosmopolitan