Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

TOP 10 světových podnikatelů podle průzkumu společnosti Herbalife Nutrition. Za co vděčí svému úspěchu?

Bill Gates, Jeff Bezos a Steve Jobs jsou podle průzkumu společnosti Herbalife Nutrition nejvýznamnějšími podnikateli naší doby. Nejdůležitějšími faktory úspěchu jsou podle veřejnosti charakterové vlastnosti, skvělý nápad a tvrdá práce.

Přední světová společnost v oblasti výživy Herbalife Nutrition zveřejnila výsledky svého nejnovějšího mezinárodního průzkumu provedeného společností OnePoll, kterého se účastnilo 2 750 respondentů v USA, Mexiku a Izraeli. V rámci průzkumu byli respondenti požádáni, aby vybrali podnikatele, kteří měli za posledních 50 let největší pozitivní dopad na společnost. Na vrcholu žebříčku se umístili Bill Gates, Jeff Bezos a Steve Jobs.

Kromě zakladatelů Microsoftu, Amazonu a Applu se do první pětky dostali také zakladatel společnosti SpaceX Elon Musk a šéf Facebooku Mark Zuckerberg. Mezi TOP 10 respondenti dále zařadili Oprah Winfrey (spoluzakladatelka společnosti Oxygen, magazín O), Melindu Gates (nadace Bill & Melinda Gates Foundation), Sama Waltona (zakladatel společností Walmart a Sam’s Club), Larryho Page (spoluzakladatel Google) a Teda Turnera (zakladatel CNN).

„Nejúspěšnější podnikatelé jsou uznáváni především za to, jak prostřednictvím svého originálního myšlení, vynálezů a inovací mění náš svět k lepšímu,“ řekla Barbora Langer, Senior Country Manager Herbalife Nutrition pro Českou republiku a Slovensko. „Všeobecně se věří, že je k úspěchu dovedly nějaké specifické vlastnosti nebo povahové rysy. Ačkoli existuje mnoho vlastností, které z vás mohou udělat úspěšného podnikatele, podle mých zkušeností je nejdůležitější pracovitost a umění obklopit se těmi správnými lidmi,” dodává.

V rámci průzkumu respondenti rovněž porovnávali současné podnikatele s osobnostmi z předchozích generací. Ukázalo se, že ačkoli považují Henryho Forda, Alexandra Bella či Thomase Edisona za významné podnikatele a průkopníky, téměř polovina z nich vnímá ty současné jako vlivnější. Čtvrtina respondentů naopak odpověděla, že dnešní podnikatelé jsou vlivní méně.

Průzkum se ptal i na to, co z člověka udělá úspěšného podnikatele. Podle 19 % respondentů jsou nezbytné specifické charakterové vlastnosti, 15 % uvedlo, že roli může hrát „jediný skvělý nápad“ a pro
14 % dotazovaných je podstatné odhodlání k tvrdé práci. Ze specifických charakterových vlastností pak respondenti nejčastěji označovali jako nejdůležitější kreativitu (31 %), inteligenci (30 %), sebevědomí a motivaci (obě 29 %).

Téměř polovina respondentů ve všech třech zemích také uvedla, že se touží stát podnikatelem, a 42 % z nich věří, že mají na to, aby byli na tomto poli úspěšní.

Více informací o průzkumu nebo tipy pro podnikatele najdete na www.iamherbalifenutrition.com

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *