Sledujte nás na sociálních sítích

Články

Apple oficiálně zveřejnil datum vydání macOS Ventura

Napsal

dne

Společnost Apple dnes uvedla v tichosti několik nových produktů, mezi které patří například vylepšený iPad Pro s procesorem M2. Pokud patříte mezi uživatele operačního systému macOS, pak zaručeně čekáte na vyjádření týkající se vydání mezi veřejnost. Podle dostupných informací, které sdělil prostřednictvím tiskové zprávy bude očekávané sestavení macOS Ventura k dispozici pro všechny již 24. října.

Operační systém je od léta dostupný vývojářům a veřejným testerům jako beta verze. Nové aktualizace zahrnují více funkcí kontinuity s iPhonem a iPadem, funkci multitaskingu nazvanou Stage Manager a další. Vývojový cyklus macOS byl od začátku relativně stabilní a každých pár týdnů byly vydány nové beta verze.

Hlavní funkce v macOS Ventura

Stage Manager je nový způsob práce s aplikacemi a okny. Automaticky organizuje otevřené aplikace a okna, přičemž aktuální okno se zobrazuje uprostřed a další otevřená okna se zobrazují na levé straně.

Uživatelé mohou také seskupit okna při práci na konkrétních úkolech nebo projektech, které vyžadují různé aplikace. Stage Manager funguje spolu s dalšími nástroji pro vytváření oken macOS, včetně Mission Control a Spaces.

Nová funkce s názvem Continuity Camera umožňuje majitelům počítačů Mac používat své iPhony jako webovou kameru. Mac dokáže automaticky rozpoznat a použít kameru na iPhonu, když je poblíž, aniž by ji bylo nutné probudit nebo vybrat. V aplikaci Mail bylo vyhledávání aktualizováno tak, aby zahrnovalo poslední e-maily, kontakty, dokumenty, fotografie a další. Uživatelé mohou také naplánovat e-maily a dokonce zrušit doručení po stisknutí tlačítka odeslat.

 

Pokračovat ve čtení
Placená propagace Kruh
Začít komentovat

Návody | Tipy

Zajímavé odkazy

iMore.cz – Eshop s příslušenstvím a náhradními díly pro Apple iPhone, iPad i Watch za výhodné ceny a s opravdu rychlým dodání, do 24h

MacBookarna.cz – Bazar s použitými Apple MacBooky PRO/AIR/WHITE se zárukou

Poslední recenze

Oblíbené články